Theater | Valentina Elèni

Tussen 1998 en 2003 was Valentina Elèni regelmatig te vinden bij Kubus. Ze volgde Theater en Muziek bij onder meer Ingrid Krabbe (dans) en Henk Bloemers (piano). Vanuit deze basis is ze uiteindelijk theaterdocent geworden en singer-songwriter.

Valentina ging naar de SGL (Scholen Gemeenschap Lelystad) en volgde daarna de voltijdsopleiding Docent Theater bij ArtEZ Zwolle. Vandaag de dag is Valentina zelf theaterdocent op het Zone College in Zwolle en op het Aeres College in Lelystad. Daarnaast treedt ze op als singer-songwriter op festivals en bij projecten. Daarmee kwam ze ook op TV: ‘’Je zou me kunnen kennen van mijn deelname aan het Tv-programma ‘De beste singer-songwriter van Nederland’. Ik werd daar tweede in 2014.’’

Over haar tijd bij Kubus vertelt ze: ‘’Kunstbende was voor mij een plek om vrijuit te kunnen experimenteren met alle kunstdisciplines waar ik nieuwsgierig naar was. Dat vond ik mooi aan Kubus. Net zoals de chocolademelk van 50 cent! Alles kon! Ik werd geïnspireerd. Het was een speels gebouw met verfspetters op de muur. Je kon er alles proberen en ervaren.”

Ga zoveel mogelijk experimenten
Valentina mist dat gevoel van vroeger een beetje na de renovatie. ‘’De renovatie is goed gelukt; het is nu minder donker. Maar ik mis ook een speelplek voor volwassenen, wat URBN Village wel heeft’’. Ze wil graag dat kunstenaars, zowel docenten als talenten, uitgenodigd worden alles aan te raken, te ontdekken. Haar advies aan talenten van nu is dan ook: ‘’Ga zoveel mogelijk experimenteren. Ga uitzoeken waar je pad ligt en laat jouw passie daarbij leidend zijn, niet de business daaromheen.”

Wall of Fame

Wall of Fame