Beeldend | Bas Schwarz


Bas Schwarz is van vele markten thuis. Hij maakt modellen, mallen en props en is specialist in Special Effects make-up (Make-Up FX). In 1996/1997 kwam hij bij Kubus en volgde bij docent Ellen Wenniger de cursus Grimeren basis & gevorderden. Make-up bleek een passie waarin hij zich professioneel wilde ontwikkelen.

Bas volgde ook na Kubus diverse opleidingen op dat gebied, waaronder de Else le Compte Make-Up School en een grimeer cursus. Ook liep hij diverse stages. Maar Bas is vooral een echte self starter. Hij ontdekt en leert vooral veel op eigen initiatief door veel zelf thuis uit te proberen en te maken. Dat heeft hem geen windeieren gelegd want naast zijn eigen bedrijf Creations Unltd werkt hij freelance voor diverse nationale en internationale bedrijven zoals Weta Workshop (uit New Zealand!), waar hij meewerkte aan de film The Hobbit en Men of Steel en de Nederlandse Designstudio’s Mimix FS en RFX Propmaking en Oerol. Ook werkte hij mee aan de film Avatar 2.

Zorg voor een goed portfolio
Het zelf doen en uitzoeken is precies wat hij talenten van nu aanraadt. ‘’Zorg dat je veel zelf leert, ga veel oefenen en zelf maken zodat je een goed portfolio kunt opbouwen. Daarnaast kan een cursus je helpen om anderen met dezelfde interesses te leren kennen en zo een netwerk op te bouwen. Zo ben ik ook bij Kubus begonnen.” Te oordelen naar het wereldwijde succes van Bas, is dat een prima advies!

Wall of Fame

Wall of Fame