Over ons

Genieten van kunst en cultuur! Kunst en cultuur voor iedereen. Of je nu bij ons, op school of in de wijk je creativiteit tot bloei laat komen. Dat maakt niet uit. Kubus is er voor iedereen en zorgt ervoor dat jong en oud, beginner en gevorderde, mensen met en zonder beperking kan genieten van een breed kunst- en cultuuraanbod. Wij maken kunst zichtbaar en zorgen ervoor dat iedereen in Lelystad daarvan kan genieten! Bekijk hieronder onze animatie.

Gevarieerd kunstaanbod
Wij bieden een gevarieerd kunstaanbod, waaronder cursussen en workshops op maat. Maar je kunt ook bij ons terecht voor bijvoorbeeld teamuitjes of teambuilding. Ruim 2.000 cursisten, leerlingen, docenten en wijkbewoners werken jaarlijks aan hun creatieve talent dankzij de cursussen die onze medewerkers samenstellen. Wij zijn er stiekem dan ook best wel trots op dat iedere Lelystedeling vroeg of laat Kubus tegen het lijf loopt. Daar doen we het voor. Wij zijn ook theater, concertzaal, open podium en tentoonstellingsruimte. Kortom, dé plek om je kunsten te tonen aan publiek.

Onderwijs
Om ervoor te zorgen dat ieder kind met kunst en cultuur in aanraking komt, werkt Kubus samen met het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo. Ons onderwijsaanbod is divers. Met onze projecten, voorstellingen, cursussen en bouwpakketten spelen wij in op actuele thema’s. Uiteraard bieden wij ook maatwerk.

Overige activiteiten
LelySTART, de Maand van de Amateurkunst, Peuter Kleuter Festijn en Spooky Night zijn inmiddels een begrip in Lelystad. Kubus organiseert deze festiviteiten samen met diverse instellingen, organisaties en gezelschappen. Wij vinden het mooi om te zien dat zoveel Lelystedelingen genieten van kunst en cultuur.

Samenwerkingsverbanden
Kubus biedt kunst en cultuur voor iedereen. In ons karakteristieke gebouw, thuis, op school en in de wijk. Onder Stichting de Kubus vallen: Kubus, FleCk en Kunstlink. Wij werken nauw samen met onze partners, waaronder gemeente Lelystad, Provincie Flevoland en Cultuur voor Lelystad. Wij werken graag samen met anderen om Lelystad cultureel tot bloei te laten komen.

Cultuur voor Lelystad
Stichting Cultuur voor Lelystad is een samenwerkingsverband van Agora Theater, Poppodium Corneel, Flevomeer Bibliotheek Lelystad en Kubus. Het doel is om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij kunst en cultuur in Lelystad.

Ons gebouw
Wij zijn trots op ons gebouw. Ons karakteristieke pand is een gemeentelijk monument en is met zijn centrale ligging de perfecte uitvalbasis voor kunsteducatie en amateurkunst. Ons gebouw telt tientallen studio’s, lesruimtes en een moderne theaterzaal voor het uitvoeren van concerten, symposia en theatervoorstellingen. Zoek je een ruimte om te repeteren of op te treden? Wij helpen je graag!

Vrijwilligers
Onze ruim 70 medewerkers kunnen rekenen op de hulp van veel vrijwilligers. Kubus is heel blij en trots dat zij ons geheel belangeloos ondersteunen. Klopt jouw hart ook sneller van kunst en cultuur en wil je iets betekenen voor de stad? Meld je dan aan als vrijwilliger.

Raad van Toezicht
Kubus heeft als stichting een Raad van Toezicht. De Raad van Toezicht heeft de taak om toezicht te houden op het beleid van het bestuur. Maak kennis met onze leden!

Jaarverslag
Wij maken jaarlijks een jaarverslag. In het jaarverslag van Stichting de Kubus vind je onder andere een overzicht dat is opgebouwd uit een bestuursverslag, verslag Raad van Toezicht, de jaarrekening met daarin de balans van Stichting de Kubus, de staat van baten en lasten van Stichting de Kubus en de losse staten van baten en lasten Kubus, FleCk en Kunstlink.

ANBI Status
Kubus heeft de ANBI-status. Donateurs van culturele ANBI’s hebben een extra belastingvoordeel, omdat voor hen een extra giftenaftrek geldt. Voor meer informatie: klik hier.

Privacyverklaring
Kubus gaat op een veilige manier om met persoonsgegevens en respecteert de privacy van betrokkenen. Klik hier voor de privacyverklaring van Kubus.