Theater | Sebastiaan Taling

Sebastiaan Taling was tussen 2004 en 2007 regelmatig te vinden bij Kubus. Hij volgde zang en acteren bij onder andere Kim Pendjoll, Ingrid Krabbe, Ans Koopman en Ruth Koger. Tegenwoordig is hij zelfstandig allround trainingsacteur, zanger en presentator.

Na Kubus volgde Sebastiaan diverse creatieve opleidingen aan het Deltion College, de Academie voor lichte muziek, musical en muziektheater bij Fontys Hogeschool in Tilburg en de Frank Sanders Academie. Daarmee ontwikkelde hij zich breed, wat hem goed van pas komt in zijn huidige werk als trainingsacteur voor onder andere Politie NL, Defensie, Justitie en de NS. Daarnaast speelde hij in de musical Scrooge van Musical Hall België.

Neem zoveel mogelijk lessen om all round te worden
Sebastiaan is behoorlijk all round. Daarin ligt ook zijn advies aan aanstormende talenten: “Neem zoveel mogelijk lessen! Om zo allround mogelijk te kunnen worden en om zo jezelf te ontwikkelen en te vormen. Sta open voor nieuwe ervaringen. Zo ben ik heel blij dat mijn moeder mij toen ik 13 was geworden, heeft opgegeven voor klassiek ballet. Als jongen was dat wel uit mijn comfort zone. Maar klassiek ballet is uiteindelijk de basis geweest waar ik nu nog steeds profijt van heb. Het is namelijk de basis voor alle dansstijlen en ik heb mijn lijf leren kennen. Ik weet wat de sterke en zwakke punten zijn van mijn lichaam en dat is belangrijk.’’

Sebastiaan heeft heel veel aan Kubus gehad: “Bij Kubus heb ik mijn basis gelegd. Daar heb ik alle facetten van Kunst en Cultuur leren kennen. Ook heb ik er mijn stage gelopen. Zonder Kubus hadden mijn ouders het zwaar gehad om naar alle lessen te moeten zoeken die ik wilde en moest volgen. Bij Kubus is alles in huis. De docenten verwezen me door naar elkaar. Daarnaast is Kubus een beetje als een familie”.

Wall of Fame

Wall of Fame