Dans | Ernst Meisner

Ernst Meisner volgde Dans bij Kubus tussen 1986 en 1992. Hij had in die periode diverse docenten zoals Peterke Engelsman, Angelique Alma en Ingrid Krabbe. Wat in Lelystad begon, is uiteindelijk uitgegroeid tot een succesvolle carrière. Ernst is nu onder meer artistiek leider van de Nationale Ballet Academie, Artistiek coördinator van de Junior Dance Compagnie van het Nationaal Ballet en Choreograaf.

Ernst begon als 10-jarige aan de vooropleiding van de Nationale Ballet Academie. Nadat hij deze had afgerond vertrok hij naar de Royal Ballet School in Londen. Daar danste hij maar liefst 10 jaar bij The Royal Ballet. Toen hij terug in Nederland kwam heeft hij drie jaar bij het Nationale Ballet gedanst. Hij vertelt: ‘’In 2013 ben ik gestopt als danser en heb ik mede de Junior Dance Compagnie opgericht. Daar ben ik ook artistiek leider van. Vanaf 2017 ben ik artistiek leider van de Nationale Ballet Academie”.

Ga 300% voor je droom!
Ernst heeft zeker advies voor talenten van nu die beroepsmatig willen dansen. ‘’Ga vooral doen waar je passie voor hebt. Als je een droom hebt, ga daar dan 300% voor. Je zult enorm hard moeten werken en door moeten zetten. Het is niet elke dag leuk en dat hoeft ook niet. Het kost heel veel tijd en jaren om je droom te bereiken. Success doesn’t happen in a day!’’

Kubus heeft veel voor Ernst betekend. ‘’Het was mijn tweede huis. Mijn beide ouders werkten daar als muziekdocent. Als baby rolde ik al over het toneel. Nadat ik was begonnen met viool ging ik een paar jaar later op ballet.’’ De succesvolle dansloopbaan van Ernst bewijst dat dit geen onverstandige keuze is geweest!

Wall of Fame

Wall of Fame