Beeldend | Mathijs Stegink

Mathijs heeft vele jaren bij Kubus doorgebracht. Van zijn achtste tot zijn zeventiende. Hij heeft veel geleerd van Jeroen, Marie, Herman, Niek, Walle en Ingrid Krabbe. Maar ook hele goede herinneringen aan de conciërges en Anneke en Marina van de receptie. Mathijs begon bij Kubus maar combineert nu kunst, ondernemerschap en onderwijs.

Na Kubus ging hij naar de academie in Kampen, maar stapte na een jaar over naar de lerarenopleiding beeldende kunst in Zwolle. Ten slotte maakte hij ook de opleiding Docent Beeldende Vorming aan de Academie in Arnhem af. Mathijs is actief op vele gebieden die met kunst te maken hebben. Zo organiseert hij gatewaykunst op festivals en is hij projectleider van de projecten van Cardboarders.com. Daarnaast illustreert en animeert hij vanuit animatiestudio Reanimation, die hij en Michael Veerman in 2001 startten. Ook geeft hij les op de Hoge School van de Kunsten en de Willem de Koning Academie in Rotterdam.

Kunst is een actiesport
Dat is druk en ‘’soms best heel veel’’, aldus Michael. Kubus was belangrijk voor Mathijs. “Kubus gaf me de kans om te doen wat ik dacht dat goed was. Er werd met me gelachen en om me gelachen. Maar ik werd steeds met open armen ontvangen en er waren altijd mensen die me, ondanks mijn puberale gedrag, wilden helpen.” Mathijs wil talenten van nu uitdagen om wat met hun talent te doen: ‘’Kunst is actiesport, je leert pas echt wat het is als je gaat meedoen en anderen uitdaagt ook mee te doen’’.

Wall of Fame

Wall of Fame