Wat doet Kubus in de wijk?

Kubus in de wijken van Lelystad, waar kunst tot leven komt in jouw wijk! Of je nu een enthousiaste kunstbeoefenaar bent, actief deelneemt aan sociaal-maatschappelijke initiatieven, of gewoon op zoek bent naar leuke naschoolse activiteiten voor kinderen, bij ons ben je aan het juiste adres.

Dansende kinderen

Kunst voor iedereen in de wijk
Bij Kubus geloven we dat kunst voor iedereen toegankelijk moet zijn. Onze activiteiten ‘In de wijk’ zijn gebaseerd op drie belangrijke pijlers: Amateurkunst, Sociaal Domein en Naschoolse Activiteiten.

Amateurkunst
In Lelystad bruist het van creativiteit op het gebied van muziek, zang, theater, beeldende kunst, film en fotografie. Kubus biedt jou de ruimte om je artistieke passies te verkennen, ongeacht je ervaringsniveau. Ontdek de diverse amateurkunstverenigingen, stichtingen en particuliere aanbieders die onze stad rijk is in de Cultuurgids van Lelystad. De Intendant Amateurkunst, Aino Merits, brengt kunstenaars samen en legt verbindingen om ervoor te zorgen dat kunst voor velen toegankelijk wordt.

Sociaal Domein
Kunst is van essentieel belang voor iedereen, en bij Kubus leveren we maatwerk voor bijzondere doelgroepen. Samenwerkingen met verschillende organisaties stellen ons in staat om kunst te brengen naar ouderen, mensen met beperkingen en vluchtelingen. Bij Kubus draait het om meedoen en gezien worden, waarbij kunst een verbindende factor is.

Naschoolse Activiteiten
We vinden het belangrijk dat alle kinderen toegang hebben tot culturele activiteiten. In samenwerking met Sportbedrijf Lelystad en Welzijn Lelystad brengen we kunst naar wijken, onder andere via het programma ‘LOL na School’ in Lelystad Oost. Dit gratis naschoolse activiteitenprogramma biedt gelijke kansen voor kinderen van basis- en middelbare scholen. Van zwemles tot dansen, van muziekles tot koken – de keuzemogelijkheden zijn eindeloos!

In Lelystad West breiden we vanaf 2024 onze vakantieactiviteiten uit met naschools aanbod, zodat kunst het hele jaar door in de spotlight staat.

Ontdek, creëer en beleef kunst in jouw wijk met Kubus.

Lelystadse kunstbeoefenaars