Een tegen eenzaamheid

Eenzaamheid: iedereen kan ermee te maken krijgen, jongeren, volwassenen en ouderen. Eenzaamheid kan ontstaan na een ingrijpende gebeurtenis, het voelt niet fijn, maar het is bovenal een teken dat je verbinding wilt. Het is lastig om hulp te vragen als je je eenzaam voelt, terwijl mensen juist graag willen helpen om de eenzaamheid te verminderen. Een steuntje in de rug kan een groot verschil maken. Samen sporten, naar het theater of een andere leuke (culturele) activiteit doen. Logo Een tegen Eenzaamheid Lelystad

Actieprogramma
Eén tegen eenzaamheid is een actieprogramma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor jong en oud om de eenzaamheid in Nederland te verminderen. Ook in Lelystad zijn gedurende het jaar verschillende activiteiten, waarbij mensen elkaar kunnen ontmoeten. Samen sporten, lekker dineren of meedoen met een culturele activiteit. Kubus vindt het belangrijk vindt om een bijdrage te leveren aan het voorkomen van eenzaamheid. Daarom hebben wij ons aangesloten bij de coalitie Eén tegen Eenzaamheid Lelystad. Samen kunnen we een verschil maken in het leven van mensen die eenzaamheid ervaren.

Wil je graag nieuwe contacten leggen en samen iets leuks doen?
In de activiteitenapp ‘Lelystad met elkaar’ vind je het hele jaar door evenementen op het gebied van sport, cultuur en welzijn voor alle leeftijden, en ook informatie over eenzaamheid en wat je hieraan kunt doen als je dit ervaart. Download de app op je telefoon en ontdek wat deze te bieden heeft. De app is toegankelijk voor iedereen en gratis te downloaden, voor Android via de Play Store en voor iPhone via de App Store. In het filmpje hieronder wordt uitgelegd hoe je de app kunt downloaden.

Voor wie?
Eén tegen eenzaamheid is er voor jong en oud. Ervaar jij eenzaamheid en wil je hulp bij het maken van (nieuwe) contacten? Neem dan contact op met het sociaal wijkteam. Samen kijken we hoe dit kunnen regelen. Kijk op www.welzijnlelystad.nl of bel met 0320 707159.