19 januari 2023

10e editie Bigband Festival Lelystad in De Kubus

In de theaterzaal van De Kubus vindt zaterdag 28 januari de tiende editie van het Bigband Festival Lelystad plaats. Voor de liefhebber van swing een absolute must, en nog gratis toegankelijk ook.

Gastheer Q-Buskers, de Kubus Bigband, kon weer kiezen uit een mooi aanbod van landelijke bands die graag in de theaterzaal van De Kubus hun muzikale kwaliteiten willen laten horen. De bezoeker kan optredens meemaken van: Bigband Melody&Rhythm uit Aalten, BlueNote Bigband uit Assen, Bigband The Q-Buskers uit Lelystad, JaZZcape Bigband uit Mierlo, Bigband Friesland uit Friesland en Jazz Warriors Bigband uit Amsterdam.

De optredens vinden plaats tussen 12.00 en 18.00 uur. Tussen de bedrijven door inlopen mag in dit laagdrempelig festival. Een volledig speelschema is hier te vinden.

De Bigbands strijden om diverse prijzen: de prijs voor de beste bigband, beste solist én de prijs van het Sea Bottom Festival met daaraan gekoppeld een optreden tijdens het festival 2023. Rond 17.45 uur worden de prijzen uitgereikt nadat een deskundige jury, Henk Meutgeert, ​​Sebastian Ohm en Jan Wessels, zich daarover heeft gebogen en van opbouwend commentaar voorzien. De presentatie is in handen van Pieter van den Dolder, Bandleider van The Q-Buskers.

Lange traditie
Speciale felicitaties van wethouder Kunst en Cultuur, Sjaak Kruis voor het lustrum: “Het Bigbandfestival heeft een lange en mooie traditie in onze stad. Tien jaar geleden vond het eerste festival plaats. Sindsdien kunnen we in Lelystad ieder jaar genieten van dit spectaculaire evenement. Dit jaar viert het Bigbandfestival dus zijn tweede lustrum. Een mooie mijlpaal! Daar wil ik de Q-buskers graag mee feliciteren!

Verenigingen als de Bigband zorgen er voor dat jong en oud samen plezier kunnen beleven en hun talenten kunnen ontdekken. Ik weet dat uit persoonlijke ervaring: mijn zoon startte zijn bigbandcarrière ooit bij de Q-buskers en speelt nu als professioneel musicus nog steeds enthousiast in bigbands. Verenigingen maken de stad levendig en zorgen voor verbinding. De groei van de stad vraagt om een breed cultureel programma met een inspirerend aanbod en veel variatie. We willen een stad zijn die inspireert, prikkelt en uitdaagt met culturele programma’s voor alle leeftijden, leefstijlen en interesses. Het Bigbandfestival draagt daar een belangrijke steen aan bij! Ik verheug me er op ook deze keer weer te genieten van de gezelligheid van het festival en de muziek van een grote verscheidenheid aan bands!”

Sea Bottom Festival
Het sfeervolle BModesto Sea Bottom Festival is een jaarlijks muziekfestival dat in het tweede weekend van september wordt georganiseerd. De eerste editie van het Sea Bottom, toen nog Jazz Festival, vond in 1989 plaats in het oude Agora Theater in Lelystad.  Het festival, sinds 2019 officieel BModesto Sea Bottom Festival, heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een groots, gezellig en onmisbaar evenement in Lelystad. In de loop der jaren gegroeid naar vijf podia, circa honderd musici en een bezoekersaantal dat jaarlijks tussen de duizend en vijftienhonderd ligt.

BModesto Sea Bottom staat bekend als het evenement waar op een avond naast die stevige basis van jazz veel andere genres voorbij komen, zoals blues, soul, funk, hiphop, world, pop en natuurlijk bigband.

Alle stijlen bij elkaar maakt het Sea Bottom Festival zo uniek. Een super gezellige avond waar je onder één dak in vier zalen meer dan 20 spetterende optredens en verrassende muziek kunt verwachten. Ook 2023 beloofd weer een swingende en onvergetelijke editie te worden! Er wordt op dit moment druk gewerkt aan de nieuwe programmering voor zaterdag 16 september 2023. Kaarten zijn nog niet in de verkoop, maar wil je op de hoogte gehouden worden stuur dan een mail naar info@seabottom.nl en wordt als eerste geattendeerd wanneer de verkoop ervan start.