18 juni 2024

Theaterweek in De Kubus: Sprookjes uit Duizend MIN 1 Nacht

Kubus organiseert een theaterweek vol sprookjes met drie voorstellingen uit ‘Sprookjes uit Duizend MIN 1 Nacht’. Twee jongerengroepen en een groep volwassenen brengen meerdere voorstellingen op het podium, waarbij oude en nieuwe sprookjes tot leven komen.

Groep musical cursisten op een podium

Deze voorstellingen zijn het resultaat van een jaar lang hard werken en toewijding. De cursisten hebben het hele jaar les gehad en toegewerkt naar de eindvoorstelling, waarbij ze hun talenten en vaardigheden hebben ontwikkeld en verfijnd.

Programma theaterweek

22 juni – De wraak van de Sultan
De volwassenen nemen het publiek mee in het verhaal van een tirannieke sultan die, na het bedrog van zijn vrouw, geen enkele vrouw meer vertrouwt. Elke nacht deelt een vrouw zijn bed en elke ochtend wordt zij gedood. De sultan moet gestopt worden. Sheherazade blijft in leven door de sultan met verhalen af te leiden, terwijl de rest van de stad plannen maakt om hem te overmeesteren. Het publiek krijgt de unieke kans om te bepalen hoe het verhaal eindigt.

26 juni – Aladdin
De jongerengroep (13-18 jaar) presenteert een unieke versie van het klassieke verhaal ‘Aladdin’. In deze voorstelling krijgen het aapje, de papegaai en de tijger een stem en klagen ze over hun leven. Dit oosterse verhaal neemt het publiek mee naar een magische wereld vol verrassingen.

29 juni – Zoektocht vol verhalen
De jongere cursisten (11-13 jaar) brengen het verhaal ‘Zoektocht vol verhalen’ tot leven, een bewerking van het beroemde verhaal ‘De kleine prinses’. De voorstelling voert het publiek mee van het verre India naar het koude Londen van begin 20e eeuw. Een prachtige show door deze talentvolle jongeren.

Emilie Koger, de theaterdocent die de scripts zelf schrijft, zegt: “Ik ben enorm trots op al mijn cursisten. Het is geweldig om te zien hoe ze hun talenten ontwikkelen en samen plezier hebben.”