Contact, adres en openingstijden
 • 01/04/2020

  Activiteiten Kubus vervallen t/m 28 april

  Op dinsdag 31 maart zijn door het kabinet nieuwe maatregelen genomen in verband met het Coronavirus. Dit betekent dat het gebouw De Kubus gesloten is tot en met minimaal dinsdag 28 april 2020. 

  Lees meer >
 • 31/03/2020

  Online ‘kettingdans’ waait door Flevoland

  Op woensdag 1 april 2020 om 13.00 uur start een online ‘kettingdans’ met als doel de provincie Flevoland en uiteindelijk heel Nederland aan het dansen te krijgen als positief lichtpuntje tijdens de Coronacrisis. Leerlingen van kunst- en cultuurcentrum de Kubus in Lelystad geven vandaag massaal een kettingdans door. Door zelf een dansfilmpje te maken, dat door te sturen en anderen op te roepen hetzelfde te doen. De ‘Kubus Dance Chain’ brengt kinderen en ouders in beweging tijdens de Coronacrisis met het nummer ‘Let Go’ van Dazz. 

  Lees meer >
 • 30/03/2020

  Kubus geeft digitaal les

  Kubus geeft online les nu het gebouw de deuren heeft gesloten vanwege de corona-maatregelen. Normaal gesproken wordt in het cultureel centrum les gegeven in muziek, dans, beeldende kunst en theater. "We zijn nu in een week omgeschakeld van analoog naar digitaal," aldus Matthijs Broers, die verantwoordelijk is voor het cursusaanbod van de Kubus. "Ik ben heel trots op het team docenten."

  Lees meer >
 • 19/03/2020

  Kubus neemt Huiskamerfestival Lelystad over

  Het Huiskamerfestival, een activiteit dat onder Lelykracht viel, wordt door Kubus voortgezet. Lelykracht, een samenwerkingsverband tussen FlevoMeer Bibliotheek, Kubus, Sportbedrijf en Welzijn Lelystad, is inmiddels geëindigd. Als maatschappelijke organisaties blijven ze uiteraard onderling met elkaar samenwerken.  

  Lees meer >
 • 09/03/2020

  Gebouw De Kubus energiezuinig

  Elly van Wageningen, wethouder duurzaamheid gemeente Lelystad heeft donderdag 5 maart het Energie Prestatie Certificaat uitgereikt aan Kubus. Door energiebesparende maatregelen mag het gebouw nu energielabel A dragen, dat is het hoogst haalbare voor bestaande bouw en daarmee een bijzondere prestatie.

  Lees meer >
 • 03/03/2020

  Flevoland danst samen tijdens Dance Gathering 2020

  Zondag 1 maart was het weer zo ver: Dance Gathering Flevoland! Dé jaarlijkse dag waarop dansend Flevoland elkaar ontmoet, samen leert en samen danst. Ongeveer 100 jonge dansers kwamen uit alle hoeken van Flevoland naar De Kubus in Lelystad.

  Lees meer >
 • 03/03/2020

  Berichtgeving betreffende Coronavirus (COVID-19)

  Kubus houdt de ontwikkelingen met betrekking tot het Coronavirus nauwlettend in de gaten. Graag vertellen we je hoe we hiermee omgaan. 

  Lees meer >
 • 24/02/2020

  Feest tijdens Peuter Kleuter Festijn

  Samen visjes vangen met wethouder Peter Schot tijdens de aftrap van de twaalfde editie van het Peuter Kleuter Festijn in de Kubus. Voor een heleboel peuters en kleuters kon het weekend niet beter beginnen. 

  Lees meer >
 • 19/02/2020

  De Kubus komt onder water te staan

  Met het thema 'Onder water' organiseert De Kubus in Lelystad speciaal voor de allerjongste festivalbezoekers de 12e editie van het Peuter Kleuter Festijn. Op zaterdag 22 februari zijn bezoekers met begeleiders welkom op het festijn dat drie professionele theatervoorstellingen kent en een serie kunstzinnige workshops.

  Lees meer >
 • 12/02/2020

  Seabottom Talent Award 2020 zoekt Flevolands muziektalent

  Seabottom in Lelystad reikt jaarlijks de Talent Award uit aan een aanstormend artiest die een bredere publieke erkenning verdient voor zijn buitengewone muzikale kwaliteit. Deelname is voor iedereen die niet beroepshalve muziek maakt en afkomstig is uit Flevoland.

  Lees meer >
 • 03/02/2020

  Willem Hellbreker presenteert lesmethode

  Jazzsaxofonist Willem Hellbreker heeft zaterdag de door hem geschreven lesboeken overhandigd aan Matthijs Broers, programmamanager bij Kubus. Het was een officieel moment om, tijdens het Bigband Festival, even stil te staan bij de jazzafdeling die De Kubus sinds anderhalf jaar heeft.

  Lees meer >
 • 28/01/2020

  Big Band Hengelo wint negende editie Bigband Festival

  De Big Band Hengelo uit, je raadt het al, Hengelo, heeft zaterdag 25 januari de negende editie van het Bigband Festival in Kubus gewonnen.

  Lees meer >
 • 15/01/2020

  Artiesten gezocht 3e editie Huiskamerfestival Lelystad

  Het Huiskamerfestival krijgt in 2020 een vervolg. Op zaterdag 18 april is alweer de derde editie van dit succesvolle festival. Hiervoor zijn wij op zoek naar artiesten én mensen die hun huiskamer willen openstellen.

  Lees meer >
 • 15/01/2020

  9e editie Bigband Festival Lelystad in Kubus

  In de theaterzaal van Kubus vindt zaterdag 25 januari de negende editie van het Bigband Festival Lelystad plaats. Voor de liefhebber van swing een absolute must, en nog gratis toegankelijk ook.

  Lees meer >
 • 13/01/2020

  Dance Gathering Flevoland 2020 staat voor de deur!

  Fantastische dansdocenten van o.a. Het Nationale Ballet, 5 ‘O Clock Class, Wiener Staatsoper en 155 geven zondag 1 maart as. workshops in Lelystad. 

  Lees meer >
 • 08/01/2020

  Een leven lang kunst en cultuur

  Age Friendly Cultural City Lelystad. Een hele mond vol Engels. En dat voor een nieuw project waar Kubus deze tijd zich hard voor wil maken: een leven lang kunst en cultuur. En Kubus niet alleen. Achter de schermen wordt al een jaar gewerkt aan nieuwe programma’s voor ouderen in Lelystad met tal van belangengroepen én gemeente Lelystad.

  Lees meer >
 • 17/12/2019

  CAF wordt Kunstlink Flevoland

  Centrum Amateurkunst Flevoland, onderdeel van Stichting de Kubus, is er al 25 jaar voor iedereen die in Flevoland kunst maakt of organiseert. Vanaf 2020 gaat Centrum Amateurkunst Flevoland verder onder de naam Kunstlink Flevoland. 

  Lees meer >
 • 13/12/2019

  The Stylez editie 1 groot succes

  Vrijdag 6 december was The Ultimate Battle, de avond die het hip-hop initiatief met een knaller deed afsluiten. In een goed gevulde Corneel sprak Adje een opgewonde menigte toe met de woorden dat 'een contest winnen geen garantie biedt voor je toekomst, maar dat hard werken voor waar je in gelooft je ver kan brengen'. En hard gewerkt door de deelnemers dat is er!

  Lees meer >
 • 11/12/2019

  Skallebieter wint Flavourland 2019, weer gaat de beker naar Urk!

  Acht Flevolandse bands en acts streden vrijdagavond 6 december om de provinciale popprijs tijdens de finale van Flavourland. In een kolkend poppodium De Meester speelde Skallebieter (Urk) zich naar een eerste plaats en is de winnaar van Flavourland 2019. Zij kunnen zich een jaar lang de beste band van Flevoland noemen en plaatsen zich daarmee voor de halve finale van de Grote Prijs van Nederland!

  Lees meer >
 • 02/12/2019

  Alex van Zijl nieuwe directeur van De Kubus

  Alex van Zijl (51) is per 1 februari 2020 de nieuwe directeur/bestuurder van Stichting De Kubus in Lelystad. Hij is de opvolger van Akke Wiersma die in augustus afscheid nam.

  Lees meer >
 • 20/11/2019

  Nieuwe korte muziekcursussen van start voor de kleintjes

  In januari starten er weer korte cursussen voor de kleintjes! Bedoeld om uit te proberen wat past bij je kind. Schrijf je nu in voor een gratis proefles!  

  Lees meer >
 • 18/11/2019

  THE STYLEZ: een hip-hop karavaan van talent uit Lelystad!

  Op 6 december strijdt de lokale crème de la crème van Urbandans en rap voor de eer en de prijzen. Deze avond start om 19.00 uur in de Kubus met dansacts. Vervolgens gaan we richting Corneel voor het onderdeel Rap. Onderweg treffen we bij URBN Village free-run demonstratie. De avond in Corneel wordt afgesloten door niemand minder dan hip-hop grootmeester Adje!

  Lees meer >
 • 18/11/2019

  Sponsorconcert Q-Buskers succesvol én gewoon goed

  Met drie gasten die solistisch van zich lieten horen, een opbrengst van 1010 euro en een goed gevulde theaterzaal zondagmiddag 17 november in de Kubus mag Lelystad mét de Q-Buskers tevreden terugkijken op het initiatief om geld in te zamelen voor het project Sint voor elk kind. 

  Lees meer >
 • 06/11/2019

  POP & Jazz concert, gratis in de Kubus

  Zondag 24 november om 14 uur krijgt de muziekliefhebber de kans om mee te maken uit welke inspiratiebronnen Kubus docenten/ musici putten. Welke vonk sloeg er over toen ze ooit aan de muziek begonnen en waar lopen ze nog steeds warm voor. Het wordt heerlijk vertolkt in een uurtje live op het podium van de Kubus. Gratis toegankelijk.

  Lees meer >
 • 14/10/2019

  De deelnemers aan popprijs Flavourland 2019 zijn bekend!

  Centrum Amateurkunst Flevoland (CAF) organiseert in samenwerking met poppodia Corneel in Lelystad, De Meester in Almere en De Klos in Emmeloord de Flevolandse popprijs Flavourland 2019. De aftrap is 27 oktober in Corneel! 

  Lees meer >
 • 11/10/2019

  Inspirerend verhaal van vrijwilliger Pim

  Onze samenleving kan niet zonder vrijwilligers, zonder mensen die zich op vrijwillige basis voor anderen inzetten. Maar waarom wordt iemand vrijwilliger? In dit verhaal twee portretten van Lelystedelingen, die ieder vanuit een eigen motivatie vrijwilliger zijn geworden. Ze vertellen hun verhaal in de hoop anderen daarmee te inspireren.

  Lees meer >
 • 04/10/2019

  Druk druk druk, 36 grafici in de Kubus

  Vanaf donderdagavond 17 oktober kan elke bezoeker van gebouw de Kubus kennis maken met GRAFIEK in zeer diverse gedaantes. 36 Kunstenaars die werken met grafische technieken tonen dan hun eindresultaten in de overzichtstentoonstelling ‘Druk druk druk.’ De organisatie ligt in handen van docent-grafisch kunstenaar Else van Luin.

  Lees meer >
 • 24/09/2019

  Intendant amateurkunst: 10 jaar actief!

  Het is alweer tien jaar geleden dat de gemeente Lelystad een speerpunt maakte van het ondersteunen van haar inwonende amateurkunstenaars. Na wat onderzoeken naar een mogelijk ‘huis voor de amateurkunst’ koos de gemeente ervoor Kubus een specifieke taak toe te dichten: het ondersteunen van het amateurkunstveld in Lelystad met de installatie van een amateurkunst intendant.

  Lees meer >
 • 20/09/2019

  Bespeel instrument in je eigen buurt met 'Lelystad vol Muziek'

  Alle kids uit groep 5 & 6 opgelet! Je kunt weer een jaar lang een instrument bespelen in je eigen buurt met 'Lelystad vol Muziek'! We starten in november. 

  Lees meer >
 • 17/09/2019

  LelySTART trekt 24.000 bezoekers

  Vierentwintigduizend bezoekers snoven afgelopen weekend aan cultuur in Lelystad. Daar werd, onder de noemer LelySTART, het nieuwe culturele seizoen van de Kubus, FlevoMeer Bibliotheek, poppodium Corneel en het Agora Theater op feestelijke wijze geopend.

  Lees meer >
 • 09/09/2019

  Lelystedeling, laat je horen!

  Gemeente Lelystad moet bezuinigen en dat gaat iedereen merken. Er komt minder geld binnen van het Rijk en daardoor ontstaat een tekort. Onze uitgaven moeten daarom omlaag of onze inkomsten omhoog. Het college denkt op dit moment na over waarop we kunnen bezuinigen. Het gaat om een bedrag van meer dan € 7 miljoen. 

  Lees meer >
 • 05/09/2019

  Kubus krijgt status van gemeentelijk monument

  De gemeente Lelystad wil de Kubus aanwijzen als gemeentelijk monument. Daarmee krijgt het gebouw een beschermde status en blijft het voor toekomstige generaties behouden.

  Lees meer >
 • 29/08/2019

  De Kubus scoort positief op alle punten

  Stichting de Kubus heeft opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan de kwaliteitsnormen van Kwaliteit in Beeld die gelden voor Bibliotheken, Cultuurcentra en Taalhuizen.

  Lees meer >
 • 28/06/2019

  De Kubus: 'Typerend voor het centrum'

  Het is één van de meest beeldbepalende gebouwen in het centrum van Lelystad: de Kubus. Het centrum voor kunst en cultuur werd gebouwd in de jaren '80 en is sindsdien geroemd om zijn ontwerp. De erfgoedcommissie heeft het gebouw genomineerd om een gemeentelijk monument te worden.

  Lees meer >

Op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Archief nieuwsberichten


Wilt u nieuwsberichten bekijken uit het archief klik dan hier.

Nieuwsbrieven gemist? Bekijk hier eerder verstuurde nieuwsbrieven:

 

Heb je vragen?

Cursussen
Heb je een vraag over het aanbod of een andere vraag over een cursus? Stuur een e-mail naar cursusadministratie@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 04, bereikbaar op dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur of neem rechtstreeks contact op met de docent.

Algemeen
Heb je een algemene vraag stuur een e-mail naar info@dekubuslelystad.nl of bel 0320 22 15 24, bereikbaar op maandag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Wil je over een specifiek onderwerp teruggebeld worden, vul dan dit contactformulier in. De juiste medewerker zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Financieel 
Heb je een vraag over een factuur of een andere financiële vraag? Stuur een e-mail naar debiteuren@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 11, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Klacht
Heb je een klacht, vul dan het klachtenformulier in. 

Onze locatie

Contactgegevens

Bezoekadres:
Agorabaan 3
Lelystad

Postadres:
Postbus 354
8200 AJ  Lelystad

Openingstijden:
Ma 12.00 - 22.30 uur
Di t/m do 9.00 - 22.30 uur
Vrij 12.00 - 20.00 uur
Zat en zon gesloten, tenzij er evenementen gepland zijn.

Locatie De Kubus

Routebeschrijving

Uw startadres:

Vakantieplanning

Klik hier voor het vakantierooster.