Contact, adres en openingstijden
 • 18/01/2019

  Dance Gathering Flevoland 2019 staat voor de deur!

  Vijf fantastische dansdocenten van o.a. Het Nationale Ballet, Scapino Ballet Rotterdam, MAAS-theater & dans, NDT en Conny Janssen Danst komen zondag 3 februari naar Lelystad!

  Lees meer >
 • 09/01/2019

  We krijgen een 8.3 als waardering!

  En daar zijn we erg blij mee natuurlijk! Jij als (ouder van) onze cursist vertelt ons, via de enquête uitgezet door de Monitorgroep, dat je ons werk waardeert met een dikke acht. Hartstikke blij zijn we ermee!

  Lees meer >
 • 07/01/2019

  Willem Hellbreker start samen met Kubus jazzafdeling

  Een bloeiende jazzscene in Lelystad, daar wil saxofonist en beroepsmuzikant Willem Hellbreker graag zijn steentje aan bijdragen. Vandaar dat hij een half jaar geleden Kubus binnenstapte, met de vraag of er interesse was in een jazzafdeling. Die was er en de eerste workshops hebben al plaatsgevonden. Als het aan Willem ligt, levert dit een hele stoet aan jazzbandjes, - combo’s en solisten op.

  Lees meer >
 • 19/12/2018

  Lelystad verbindt - Kunst en Cultuur op leeftijd

  Een kunstzinnig initiatief voor ouderen krijgt de kans om zich verder te ontwikkelen. Gemeente Lelystad en het Fonds Cultuurparticipatie hebben middelen beschikbaar gesteld om gedurende de komende twee jaar het nieuwe project ‘Lelystad verbindt - kunst en cultuur op leeftijd’ een kans te bieden om mét ouderen bestaande kunstzinnige initiatieven te versterken en nieuwe initiatieven mogelijk te maken. Volgens Welzijn Lelystad, Woonzorg Flevoland en Kubus staat deze samenwerking garant voor het welslagen van dit initiatief.

  Lees meer >
 • 10/12/2018

  33% van onze cursisten laat iets van zich horen

  Ruim 33% van onze cursus populatie heeft afgelopen twee weken de moeite genomen om de tevredenheid enquête in te vullen zoals deze door de Monitorgroep in een e-mail is aangeboden.

  Lees meer >
 • 10/12/2018

  Laatste kans inschrijven Lelystad vol Muziek

  Hou je van muziek en wil je een instrument leren bespelen? Zit je in groep 5 of 6? Dan is Lelystad vol Muziek wat voor jou! Op de locatie Atolplaza (Schor 1) hebben we nog plek bij het instrument slagwerk (drummen) en blokfluit! Iedere woensdagmiddag om 14.10 een uur lang drum- of blokfluitles!

  Lees meer >
 • 23/11/2018

  Kerstconcert door het koor van de Lelystadse Bachvereniging

  Dit koor met ambitie onder de bezielende leiding van Bachkenner Alina Sokolova brengt een prachtig Kerstrepertoire naar Lelystad op donderdag 6 december. Met maar liefst tien klassiekers uit het Bach repertoire laat het koor horen waarvoor ze staat. Heerlijke sfeervolle Kerstklanken gebracht op een plek waar ze tot hun recht komen: de Ontmoetingskerk.

  Lees meer >
 • 20/11/2018

  Wethouder Peter Schot brengt bezoek aan atelier amateurkunstenaar Henk Siepel

  Peter Schot, sinds juni onze Wethouder Stedelijke Ontwikkeling, Omgevingswet & Cultuur, had de wens om op zijn kantoor werk op te hangen van een amateurkunstenaar. Kubus intendant amateurkunst Aino Merits wist hoe dit te organiseren en benaderde Henk Siepel, die dit jaar de Amateurkunstprijs beeldende kunst Lelystad heeft ontvangen. 

  Lees meer >
 • 14/11/2018

  Laat je mening weten door onze enquête in te vullen

  Heb jij onze enquête al onder ogen gehad? Als cursist van Kubus kun je ons in 10 minuten tijd anoniem vertellen wat je vindt.

  Lees meer >
 • 09/11/2018

  Magische momenten tijdens de Dag van de Cultuureducatie

  Ruim 220 Leerkrachten, schoolleiders en cultuuraanbieders vanuit de hele provincie kwamen op woensdag 7 november samen in het Agora Theater Lelystad tijdens de Flevolandse Dag van de Cultuureducatie. Het doel: scholing, kennis delen en elkaar inspireren rondom cultuureducatie in het basisonderwijs. 

  Lees meer >
 • 31/10/2018

  Creatief smullen voor ouderen

  Op maandag 26 november biedt Kubus ouderen aan om met elkaar weer aan tafel te schuiven en te genieten van een lichte maaltijd, een leuk programma en lekker bijkletsen met elkaar. De lunch vindt plaats in de foyer van de Kubus, zeer toegankelijk en voor de gelegenheid extra gezellig ingericht.

  Lees meer >
 • 29/10/2018

  Jongste poptalent in Flevoland

  Ze staan alweer te trappen: vanaf 9 november zijn 22 bands te zien in drie verschillende voorrondes tijdens Flavourland. Op 15 december de finale! Wees welkom als je écht nieuwsgierig bent naar het jongste poptalent in Flevoland!

  Lees meer >
 • 02/10/2018

  Zitdans voor wie het aandurft

  Iedereen kan dansen en kan genieten van bewegen. Kubus biedt met Monique Goffree een methode die ook heel geschikt is voor mensen met een motorische beperking ten gevolge van Parkinson, Reuma en MS.

  Lees meer >
 • 01/10/2018

  Nieuw Workshop Jazzimprovisatie

  In november/ december 2018 zal de bekende Lelystadse Jazz-Saxofonist Willem Hellbreker een serie van 5 workshops Jazzimprovisatie geven. De workshops staan open voor alle instrumenten.

  Lees meer >
 • 28/09/2018

  Lelystad vol Muziek

  Voor de vierde keer kunnen kinderen uit groep 5 en 6 zich aanmelden voor Lelystad vol Muziek. Jaarlijks krijgen tussen de 60 en 85 leerlingen muzieklessen op verschillende locaties in de wijk en voor volgend jaar zullen dat er over de 100 zijn, omdat we een vierde locatie starten! 

  Lees meer >
 • 19/09/2018

  In de etalage: beeldhouwer Michel Bongertman

  Mocht je dit seizoen LelySTART niet hebben bezocht dan heb je het ontstaan van de beeldenpartij die nu in Kubus hoofdingang te vinden is gemist. Kunstenaar/ docent Michel Bongertman heeft op ons verzoek twee dagen keihard gewerkt om te plekke nieuw werk te creëren.

  Lees meer >
 • 17/09/2018

  Nieuwe opzet zorgt voor meer bezoekers tijdens LelySTART

  Met 24.000 bezoekers is LelySTART dit jaar drukker bezocht dan vorig jaar! Waar vorig jaar het zwaartepunt duidelijk bij de zaterdagavond lag, was de opbouw van het festival dit jaar door de nieuwe opzet beter verdeeld. De zaterdagmiddag voor jongeren scoorde goed en ook A taste off… op de vrijdagavond viel in de smaak. De organisatie kijkt dan ook terug op een geslaagde elfde editie van het festival en kijkt uit naar de twaalfde editie op 13, 14 en 15 september 2019. 

  Lees meer >
 • 04/09/2018

  CURSUSAANBOD KUBUS vernieuwt zich

  Door het aantrekken van nieuwe kunstenaars en musici is Kubus dit seizoen in staat om op kwalitatief hoog niveau vernieuwende cursussen aan te bieden voor jong en oud, voor kunstenaars in de dop, bejaarden én peuters. Met name in de beeldende sector zien we vernieuwing. Tijdens de aftrap van het culturele seizoen in Lelystad: LelySTART zijn alle mensen die dit mogelijk maken te ontmoeten en kun je het ter plekke meemaken.

  Lees meer >
 • 13/07/2018

  Kubus duikt de digitale muziekwereld in met producer Olaf Noordanus

  Met de opening van een fonkelnieuw ingerichte muziek studio toont Kubus de ambitie om ook met computers muziek te willen maken. Door dit samen aan te bieden mét het Lelystadse bedrijf o2o Music van Noordanus ontsluit Kubus voor vele jongere muziek makers een route die anders lastig zelf te ontwikkelen is.

  Lees meer >

Op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Archief nieuwsberichten


Wilt u nieuwsberichten bekijken uit het archief klik dan hier.

Nieuwsbrieven gemist? Bekijk hier eerder verstuurde nieuwsbrieven:

 

Heb je vragen?

Cursussen
Heb je een vraag over het aanbod of een andere vraag over een cursus? Stuur een e-mail naar cursusadministratie@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 04, bereikbaar op dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur of neem rechtstreeks contact op met de docent.

Algemeen
Heb je een algemene vraag stuur een e-mail naar info@dekubuslelystad.nl of bel 0320 22 15 24, bereikbaar op maandag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Wil je over een specifiek onderwerp teruggebeld worden, vul dan dit contactformulier in. De juiste medewerker zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Financieel 
Heb je een vraag over een factuur of een andere financiële vraag? Stuur een e-mail naar debiteuren@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 11, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Klacht
Heb je een klacht, vul dan het klachtenformulier in. 

Onze locatie

Contactgegevens

Bezoekadres:
Agorabaan 3
Lelystad

Postadres:
Postbus 354
8200 AJ  Lelystad

Openingstijden:
Ma 12.00 - 22.30 uur
Di t/m do 9.00 - 22.30 uur
Vrij 12.00 - 20.00 uur
Zat en zon gesloten, tenzij er evenementen gepland zijn.

Locatie De Kubus

Routebeschrijving

Uw startadres:

Vakantieplanning

Klik hier voor het vakantierooster.