Contact, adres en openingstijden
 • 27/06/2017

  VSBfonds doneert 1 miljoen euro aan Lelykracht

  VSBfonds ondersteunt Lelykracht de komende 3 jaar met in totaal 1 miljoen euro. Door deze steun kan Lelykracht meer betekenen voor de inwoners van Lelystad. 

  Lees meer >
 • 23/06/2017

  Summer’s Cool 2017

  De afdeling Sport & Bewegen organiseert in samenwerking met Kubus, FlevoMeer Bibliotheek en Welzijn Lelystad dit jaar maar liefst 5 weken Summer’s Cool. Summer’s Cool is een leerzame vakantieweek voor jongens en meiden die niet op vakantie (kunnen) gaan vanwege de thuissituatie. Onder deskundige begeleiding van de verschillende instellingen gaan de jongens en meiden kennismaken met sportieve, culturele en educatieve activiteiten. Het beloven weer hele gezellige en actieve dagen te worden. 

  Lees meer >
 • 20/06/2017

  KubusNacht, feestje voor de hele familie

  Deze vierde Kubusnacht staat in het teken van het thema duurzaamheid en natuur. Kubus nodigt de hele familie uit om een nieuwe verrassingstocht te ondergaan. Gratis en geschikt voor het hele gezin! De Kubusnacht vormt de afsluiting van de maand IKtoon, een maand lang presentaties, optredens en experimenten door amateurkunstenaars.

  Lees meer >
 • 19/06/2017

  Meet Up: Fondsenwerving en Crowdfunding

  Fondsenwerving en Crowdfunding op 29 juni 2017 om 19.30 in Kubus, Lelystad. Informatie, tips en tricks over financiering voor (amateur)kunstprojecten en kunst in het sociaal domein. Op donderdag 29 juni organiseert het CAF (Centrum Amateurkunst Flevoland) een bijeenkomst over financiering van kunst en cultuurprojecten.

  Lees meer >
 • 14/06/2017

  IKtoon: twee musicals door kinderen én jongeren

  De maand van IKtoon heeft voor Lelystad twee bijzondere musicals op de kalender staan. Tijdens het Vaderdag weekend brengt Kubus een versie van 'The Breakfast Club' als musical op de planken en op zondag een kidsmusical met de titel 'Er was geen …..'. Beide voorstellingen kwamen tot stand onder leiding van Sheila van de Weerd (zang), Maaike Hazelaar (choreograaf) en Linda Tiesma (regie).

  Lees meer >
 • 30/05/2017

  Juni, de maand van de amateurkunst bij uitstek

  Kubus bundelt krachten en vernieuwt tijdens Iktoon. Ruim zes miljoen Nederlanders doen aan amateurkunst. Maar mensen kennen hen vooral als juf, opa of accountant, niet als toneelspeler, pianist of vlogger. Daar komt met de IKtoon-campagne in de maand juni verandering in. Heel Nederland is dan het podium van alle amateurkunstenaars. Vanaf donderdag 1 juni is er op meer dan duizend locaties in meer dan 200 gemeenten kunst te zien.

  Lees meer >
 • 30/05/2017

  Nieuwe theatervoorstelling Jong & Oud, Vader en Moeder

  Na het stralende succes van de theatervoorstelling Jong & Oud in 2015 komen Woonzorg Flevoland en De Kubus ook dit jaar met een bijzonder theaterproject. Een grote groep ouderen en jongeren heeft de afgelopen maanden samengewerkt aan de muzikale en beeldende theatervoorstelling ‘Jong en Oud, Vader en Moeder’. Het project brengt jongeren en ouderen op een ongedwongen, maar intense wijze bijeen.

  Lees meer >
 • 22/05/2017

  Slotpresentatie Lelystad vol Muziek zorgt voor rode konen

  Met meer dan 80 stoelen op het podium van de Kubus theaterzaal wachten de organisatoren op de jonge muzikanten die hun eerste gezamenlijke optreden komen verzorgen voor ouders, familie en sponsoren. Terwijl bij de hoofdingang verwachtingsvolle ouders toestromen die veelal voor het eerst Kubus betreden hebben de gastvrouwen en heren hun handen vol om de enthousiaste muzikantjes naar de juiste verzamelplek de weg te wijzen. Het werd een muzikaal feest! 

  Lees meer >
 • 19/05/2017

  Zwemdiploma op zak, en dan?

  Zwemt jouw kind binnenkort af en wil je verder oriënteren op de mogelijkheden in Lelystad? Geef je kind dan op voor Krachtpatsertjes van Lelykracht! Lelykracht start woensdag 24 mei met een nieuw programma voor kinderen tussen de vijf en zeven jaar: Krachtpatsertjes. Op deze leeftijd zijn kinderen vaak druk met zwemles, maar zodra ze het zwemdiploma binnen hebben, is het tijd voor een nieuwe vrijetijdsbesteding. Lelykracht helpt deze krachtpatsertjes om hun passie te ontdekken. 

  Lees meer >
 • 18/05/2017

  Eerste editie Gender door de Blender

  Woensdagmiddag vond de eerste editie van 'Gender door de Blender' plaats in de Kubus. Het evenement werd gehouden in het kader van de Internationale dag tegen homofobie, bifobie en transfobie.

  Lees meer >
 • 16/05/2017

  Lelystad vol Muziek met meer dan 80 muzikanten op Kubuspodium

  Op 18 mei a.s. opent wethouder Janneke Sparreboom de Slotpresentatie waar de deelnemers van de tweede editie van Lelystad vol Muziek kunnen laten horen wat ze geleerd hebben. Samen met hun docenten en de deelnemers van vorig jaar, die dit jaar zijn doorgegaan met hun muziekles, wordt in kleinere en grotere groepen samengespeeld.

  Lees meer >
 • 12/05/2017

  Basisschool De Albatros ontvangt eerste exemplaar Kubusschoolagenda

  Dinsdag 9 mei werd door cultuurmakelaar Mieke Königel het eerste exemplaar van een heuse schoolagenda 2017-2018 overhandigd aan het team van basisschool De Albatros in Lelystad.

  Lees meer >
 • 02/05/2017

  Gratis proeflessen in de Kubus

  Samen ontdekken, hoe leuk is dat! Wat dacht je van in een musical zingen, gitaar leren spelen, dans voor Sinterklaas, vioolspelen in een orkest, toneelspelen, een liedje op een blokfluit of harp, schilderen, drummen, lekker schetteren op een trompet, tekenen en filmpjes maken...of toch maar liever knutselen?

  Lees meer >
 • 26/04/2017

  Gratis Moederdagconcert met live muziek en theaterstuk De Nachtwacht

  Kubus nodigt alle moeders uit om een heel speciaal concert gratis mee te maken. We zorgen niet alleen voor appeltaart en pianomuziek in de foyer maar ook voor een bijzonder afwisselend en gezellig programma in de theaterzaal.

  Lees meer >
 • 24/04/2017

  Even voorstellen: onze dansdocent Ingrid Krabbe

  Even voorstellen: dit is onze dansdocent Ingrid Krabbe. Ingrid geeft klassiek ballet, moderne dans en jazz dance aan kinderen, jongeren en volwassenen in de Kubus.

  Lees meer >
 • 07/04/2017

  Derde serie Buxusboompjes markeren Karveel

  Sinds woensdag kent wijk Karveel een drietal Groene Markeringen vanuit de Houtribdreef. Kunstenaar Elias Tieleman verrichtte het markante moment: een onthulling van het slotakkoord van dit groene kunstproject in het bijzijn van Kubus programmamanager Gerty van Deursen.

  Lees meer >
 • 04/04/2017

  Ben jij het nieuwe podium voor een huiskamerevent?

  Op de vrijdagavonden van 16 en 23 juni kan dat! In de juni maand van IKtoon zoekt Kubus mogelijkheden om haar talenten in huiskamersetting een klein podium te bieden. Wie in Lelystad heeft een huiskamer met deze mogelijkheid. Voor dansers is een vloer van 3 x 4 meter wél minimaal nodig en verder….vooral een warm hart voor cultuur natuurlijk. Kubus zorgt voor een klein divers programma en mobiele techniek.

  Lees meer >
 • 04/04/2017

  Wethouder Janneke Sparreboom opent eindpresentatie De Culturele Haven op OBS De Tjotter

  ‘Het is een feestje om hier te mogen zijn!’ Niet alleen Janneke Sparreboom, wethouder Cultuur van de gemeente Lelystad, maar ook ouders, leerkrachten en uiteraard leerlingen beleefden een fantastische middag tijdens de eindpresentatie van De Culturele Haven op basisschool De Tjotter.

  Lees meer >
 • 31/03/2017

  Bach in Kubus op zaterdag voor Pasen

  Na een snelle start vanaf november 2016 zal de Lelystadse Bach Vereniging, een initiatief van dirigente Alena Sokolova en Kubus, haar eerste Concert geven op zaterdagmiddag 15 april om 16.00 uur in de Kubus. Het programma bestaat uit koorwerken van Johann Sebastian Bach en wordt afgewisseld met korte solo optredens van Meesterpianiste Evelina Vorontsova die ook de vaste begeleidster is van de Lelystadse Bach Vereniging.

  Lees meer >
 • 24/03/2017

  Stroom je dankzij de eerste lentedagen ook over van energie?

  Nieuwe korte cursussen in Kubus! Stroom je dankzij de eerste lentedagen ook over van energie? Dan kun je deze in Kubus zeer efficiënt inzetten!

  Lees meer >
 • 22/03/2017

  Wij feliciteren de finalisten van Kunstbende Flevoland

  Zondag 19 maart was het Almeerse Corrosia tot de rand gevuld met Flevolands jong artistiek en creatief talent en hun fans. Kunstbende Flevoland werd voor het 27e jaar op rij georganiseerd en was -als altijd- een geweldig feest!

  Lees meer >
 • 15/03/2017

  Lelystad kent zijn eigen Uitagenda

  Sinds kort kent Lelystad haar eigen uitagenda. Door de inspanningen van Cultuur voor Lelystad, samen met City Marketing Lelystad, ECL en VVV Lelystad is er een heuse verzamelplek ontstaan waarop een ieder die uit wil gaan in Lelystad kan bekijken wat er op dat moment te beleven valt > www.uitagendalelystad.nl

  Lees meer >
 • 10/03/2017

  Kunstuitleen kent kleine etalage

  Wist je dat je ook voor fraaie- veelal unieke- cadeaus terecht kunt bij onze vaste huurder Art&Leen. Op ons verzoek is een kleine etalage ingericht bij de balie. De openingstijden van Art&Leen zijn op woensdag, donderdag en vrijdag van 12 tot 16 uur.

  Lees meer >

Op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Archief nieuwsberichten


Wilt u nieuwsberichten bekijken uit het archief klik dan hier.

Nieuwsbrieven gemist? Bekijk hier eerder verstuurde nieuwsbrieven:

 

Heb je vragen?

Cursussen
Heb je een vraag over het aanbod of een andere vraag over een cursus? Stuur een e-mail naar cursusadministratie@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 04, bereikbaar op dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur of neem rechtstreeks contact op met de docent.

Algemeen
Heb je een algemene vraag stuur een e-mail naar info@dekubuslelystad.nl of bel 0320 22 15 24, bereikbaar op maandag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Wil je over een specifiek onderwerp teruggebeld worden, vul dan dit contactformulier in. De juiste medewerker zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Financieel 
Heb je een vraag over een factuur of een andere financiële vraag? Stuur een e-mail naar debiteuren@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 11, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Klacht
Heb je een klacht, vul dan het klachtenformulier in. 

Onze locatie

Contactgegevens

Bezoekadres:
Agorabaan 3
Lelystad

Postadres:
Postbus 354
8200 AJ  Lelystad

Openingstijden:
Ma 12.00 - 22.30 uur
Di t/m do 9.00 - 22.30 uur
Vrij 12.00 - 20.00 uur
Zat en zon gesloten, tenzij er evenementen gepland zijn.

Locatie De Kubus

Routebeschrijving

Uw startadres:

Vakantieplanning

Klik hier voor het vakantierooster.