23 december 2022

Verzelfstandiging Corneel per 1 januari een feit

Poppodium Corneel staat vanaf 1 januari 2023 op eigen benen. Corneel gaat dan onder een zelfstandige stichting verder, los van Stichting de Kubus waar het nu onder valt. Hiermee gaan alle activiteiten van Corneel over naar de nieuwe stichting van Corneel met een nieuw bestuur. De verzelfstandiging van Corneel is een gevolg van een besluit van de gemeenteraad van 8 juni 2021.

Bezoeker merkt er weinig van
Voor de bezoeker en het programma van Corneel verandert er weinig. Corneel gaat op dezelfde voet verder en blijft een gevarieerd programma bieden met onder andere concerten van (inter)nationale artiesten en diverse dansfeesten. Corneel stapt wel over naar een andere ticketprovider, waardoor het nog makkelijker wordt om tickets te bestellen en af te rekenen. Het is dan zelfs mogelijk om voor mensen buiten Nederland een kaartje te bestellen en af te rekenen.

Mooie toekomst
“Er ligt een mooie toekomst voor ons. Met onze enthousiaste medewerkers en vrijwilligers gaan we ervoor zorgen dat het publiek uit Lelystad en (verre) omstreken kan blijven genieten van een aantrekkelijk programma. We zullen ook verdere mogelijkheden van samenwerking onderzoeken met andere lokale culturele organisaties om een nóg breder cultuuraanbod tot stand te brengen. We hopen daarmee bij te dragen aan een Lelystad dat niet alleen lucht, maar zeker ook ontspanning geeft. We zullen daarbij de jeugd, waar nogal eens het geluid te horen is: ‘er is ook niks te doen in Lelystad’, zeker niet vergeten” aldus Els Lucas, voorzitter van Stichting Corneel.

Directeur-bestuurder van Stichting de Kubus Alex van Zijl ziet ook een positieve toekomst voor het poppodium: “Ik heb de overtuiging dat Corneel met deze stap een nog mooiere toekomst tegemoet gaat en dat de popcultuur voor Lelystad en Flevoland nog beter gewaarborgd wordt. Ik wens ze heel veel succes en een fantastisch nieuwe start.”

Voorlopig blijven de concerten en dansfeesten plaatsvinden in het poppodium aan de Neringweg in Lelystad. De Gemeente Lelystad onderzoekt locaties voor toekomstige nieuwbouw voor Corneel en wil hier binnenkort een besluit over nemen.