19 juli 2023

LelySTART dit jaar intiemer van opzet. ‘Maar niet minder gezellig’

LelySTART, de opening van het culturele seizoen in Lelystad, vindt ook dit jaar weer plaats in het tweede weekeinde van september. Zaterdag 9 september staat Lelystad tussen 10.00 en 01.00 uur geheel in het teken van cultuur. Op meerdere locaties in het Stadshart, bij de FlevoMeer Bibliotheek, in en rondom De Kubus, bij poppodium Corneel en in en buiten het Agora Theater bruist het van de culturele activiteiten.

‘Het is dit jaar intiemer van opzet maar zeker niet minder gezellig’, aldus festival-directeur Masja Zeegers. ‘We hebben geen groot hoofdpodium met een overdaad aan bekende acts, maar richten ons op al het culturele talent dat in Lelystad rondloopt. Veel culturele instellingen en verenigingen hebben hun medewerking toegezegd en zullen samen met hun leden en cursisten laten zien dat Lelystad bruist op cultureel gebied. Op het Stadhuisplein is dit jaar een foodtruck festival. Het wordt dan ook weer een heel gezellige dag’.

Oproep voor vrijwilligers
De festival-directeur heeft ook nog een oproep: ‘We kunnen nog steeds vrijwilligers gebruiken. Dus, als je zin hebt om achter de schermen mee te werken: meld je aan’.

In de komende weken zal de programmering steeds meer aangevuld worden. Houd daarom de website en de sociale mediakanalen van LelySTART en de diverse culturele instellingen goed in de gaten. www.lelystart.nl