16 juni 2020

Kubus is klaar voor het nieuwe seizoen

Kubus is klaar voor het nieuwe culturele seizoen. ‘We zijn volledig coronaproof’, zegt Matthijs Broers, programmamanager Kunst in Uitvoering Kubus. ‘Met leuke cursussen die in de Kubus én online te volgen zijn.’

Het kunst en cultuurcentrum heeft heel veel nieuwe projecten klaarstaan: de vernieuwing van de ensembles, POP’sCOOL Lelystad samen met Corneel, vernieuwde musicalklassen en tot slot het project ‘Een leven lang kunst en cultuur in Lelystad’.

‘Het nieuwe seizoen zit vol met nieuwe cursussen’ zegt Broers enthousiast. Iedere cursist die een muziekinstrument bespeelt kan ook in een ensemble gaan spelen. ‘We willen onze cursisten laten ervaren hoe het is om samen muziek te spelen. Het is ontzettend leuk om op een podium te staan en applaus te krijgen van je familie in de zaal. Hét moment om na al dat oefenen te laten horen wat je al kunt.’

Speel je in een bandje? Ook dan heeft Kubus samen met poppodium Corneel een mooi aanbod: POP’sCOOL. ‘Voor iedereen die ooit in een bandje heeft gespeeld. Het maakt niet uit hoe oud je bent. Ligt je gitaar nog op zolder? Stof hem dan maar snel af.’ De bandlessen vinden plaats in Corneel en de songs worden voorbereid in de Kubus. ‘Ik geniet van iedere cursist, jong, oud, ervaren, niet ervaren. We knallen altijd!, zegt drumdocent Dennis Chamman.

Muziek, dans en theater
De musicalklas blijft onverminderd populair en ontbreekt dan ook niet in het nieuwe lesprogramma. ‘Nieuw is dat we nu ook musicallessen aan volwassenen aanbieden. Ook zo weg van muziek, dans en theater? De lessen zijn vanaf 4 jaar te volgen.’

Ook voor ouderen is er een cultureel aanbod, dat vanwege het coronavirus op een andere manier werd aangeboden. ‘Cursisten van de afdeling muziek en beeldende kunst maakten een culturele groet voor bewoners van woonzorgcentrum de Hanzeborg en De Zonnebloem en verstuurden die via internet. Dat was een succes en smaakt naar meer.’ Het project maakt deel uit van het project ‘Lelystad Age Friendly Cultural City‘, ondersteund door de gemeente Lelystad en het Fonds Cultuur Participatie.

Strippenkaart
Vrijwel alle lessen zijn inmiddels weer opgestart. ‘Door corona en alle onzekerheid die dat met zich meebrengt, is er meer behoefte aan flexibiliteit. Kubus speelt daarop in door -naast de reguliere jaarcursussen- ook een strippenkaart aan te bieden’, zegt hij.

Kubus houdt zich strikt aan de maatregelen. Er mogen maximaal dertig personen in het gebouw zijn, exclusief medewerkers. Ouders zetten hun kind bij de voordeur af. In ons pand is er eenrichtingsverkeer en een medewerker zorgt ervoor dat iedereen bij binnenkomst zijn handen met desinfecteermiddel ontsmet.

Aanmelden voor een nieuwe cursus? Klik hier.