14 juni 2024

Iktoon brengt Lelystads talent tot leven op zaterdag 22 juni

Juni is de maand van de amateurkunst en in Lelystad staat lokaal talent in de schijnwerpers. Op zaterdag 22 juni kunnen inwoners van Lelystad genieten van diverse optredens op een buitenpodium in het centrum van de stad.

Optreden popbandje op een podium inLelystad

Kunst dichter bij de mensen brengen
Iktoon, georganiseerd door Aino Merits, intendant Amateurkunst bij Kubus, biedt Lelystadse amateurtalenten van alle leeftijden de kans om hun passie te delen. “Amateurkunst moet gezien worden en dichter bij de mensen worden gebracht,” aldus Merits. De optredens vinden plaats bij het terras van Grand Café Dukaat, tegenover het station.

Een dag vol swingende muziek en dans
Van 11.00 tot 17.00 uur is er een gevarieerd programma met optredens van onder andere All-in 1 Brassband, dansgroepen van Ochafisport, Dharkan Dance, Belly Dance Lelystad en Ballet- en Dansschool Reflex, winnaars van Kunstbende: Floor, Emma en Indi, slagwerkgroepjes onder leiding van Kubusdocent Dennis Chamman, Popkoor Jeans with BeaT en de bands Jammed (reggae, jazz, pop en rock) en Crossroad (blues/rock).

Een jaarlijks terugkerend feest
Iktoon is een jaarlijks terugkerend evenement in vele gemeenten en dé happening voor iedereen die zich bezighoudt met kunst en cultuur. De passie van amateurkunstenaars staat centraal en iedereen wordt uitgenodigd om dit plezier te ervaren. Het evenement biedt een podium aan amateurs om hun kwaliteiten te tonen en in contact te komen met andere kunstliefhebbers.