Tante Lien in Lelystad

€ 16,- p.p.
08-01-2023
14:30 uur
Kubustheater

Wie in de grote Indische en Molukse gemeenschap kent Tante Lien niet? Ook bij veel Nederlanders is de creatie van Wieteke van Dort bekend en wordt zij gezien als de vertegenwoordigster van de Indische Gemeenschap.

Met trots presenteert 1616 Entertainment in de Theaterzaal van De Kubus op zondag 8 januari 2023 ‘Tante Lien in Lelystad’, waar ze in haar huiskamer iedereen een klein uurtje mee terug neemt naar het vooroorlogse Nederlandsch-Indië, de tijd van tempo doeloe. Met verhalen en liedjes over en van weleer roept ze de sfeer op van het tropische Nederland in de Oost en kijkt ze met weemoed terug.

In het voorprogramma voor de pauze treedt de Lelystedeling Alphons Pattynama op in de gedaante van Tuan Bongkar, die zijn leven beschrijft in de jaren 20 van de vorige eeuw en daar grappige anekdotes over vertelt. Het wordt alweer het 4e optreden van Alphons in De Kubus, die hij als thuisbasis voor zijn optredens heeft gekozen. Weliswaar geboren en getogen in Nederland, maar opgericht in de Oost en groot gebracht met de Oosterse zeden en gewoontes, draagt hij in zijn genen het beste van twee culturen mee en geeft daar blijk van in zijn conference.

Na de voorstelling is er de gelegenheid om op de foto te gaan met Tante Lien. Van te voren opgeven bij de gastvrouw van 1616 Entertainment.

INFO

  • Datum: zondag 8 januari 2023
  • Waar: Theaterzaal De Kubus
  • Tijd: aanvang 14.30 uur, zaal open 14.00 uur, foyer open 13.00 uur
  • Entree: € 16,- p.p. via online reserveren