Kinderexpo: Hundertwasser, een wereld vol kleur en natuur

28-02-2024 t/m 26-04-2024
De Kubus

Friedensreich Hundertwasser 
Wat kunstenaars vaak zo bijzonder maakt, is hun heel unieke kijk op de wereld. Dit geldt zeker voor Hundertwasser. Deze kunstenaar uit de vorige eeuw was zeer geïnteresseerd in bouwen en natuur. Hij schilderde veel gebouwen en liet later ook gebouwen bouwen volgens zijn ideeën. Hij zag een gebouw als een schuilplek die moest opgaan in de omgeving, met gras op het dak, bomen en planten aan de gevel. Aan de andere kant moesten zijn gebouwen bijzonder zijn met mooie torentjes, kleurig versierde muren en vooral veel ramen. Hij wilde dat iedereen zijn eigen raam of huis versierde, zodat de wereld er minder saai uitzag.

Wat zou jij doen als je jouw omgeving mooier mocht maken? De leerlingen van de kinderkunstklas en de keramiekgroep weten daar wel raad mee. In de expositie ‘Hundertwasser, een wereld vol kleur en natuur’ laten ze jullie graag hun ideeën zien in de vorm van tekeningen, schilderijen en ruimtelijke bouwwerken.

Opening Expo 
De opening van de expositie is op woensdag 28 februari a.s. om 16.00 uur in de foyer van De Kubus. De expositie is te bezichtigen tot en met 26 april 2024 tijdens de reguliere openingstijden. Gratis toegankelijk.

Kinderexpo Hundertwasser, een wereld vol kleur en natuur.