Peuter Kleuter Festijn

Per dagdeel, per persoon € 12,50
24-02-2024
De Kubus

Neem je (groot)ouders mee naar De Kubus, want daar kun je samenwerken aan je eigen circusact. Het Peuter Kleuter Festijn staat dit jaar in het teken van het circus. Onderweg kom je van alles tegen. Circus Tadaa leert je de fijne kneepjes van het circusvak. De Kubusdocenten geven dans-, muziek- en beeldende workshops en je hebt toegang tot drie professionele theaterproducties: De Magische Kast, Maximilian viert een feestje en Poppentheater Cassiopeia!

Circus

Samen met (groot)ouders kun je jouw circustalenten ontdekken, zoals jongleren, koorddansen, diabolo, eenwielfietsen en balanceren. Leer de fijne kneepjes van het circusvak en voel je een echte circusartiest.

Voorstellingen

De Magische kast (4+) FAMILIEVOORSTELLINGDe Magische kast (4+) FAMILIEVOORSTELLING
Huub heeft een oude kast op de kop weten te tikken via Marktplaats. Gratis af te halen, wat een topdeal! Maar de kast heeft iets geks: hij zit op slot met een grote ketting en de sleutel is kwijt… Wat zou er in de kast zitten en wat doe je als blijkt dat ‘ie betoverd lijkt te zijn?

 

Maximiliaan Modderman geeft een feestje (2+)Maximiliaan Modderman geeft een feestje (2+)Een voorstelling naar hèt Prentenboek van het Jaar van de Nationale Voorleesdagen 2023. Een lieve voorstelling, verrassend en vooral muzikaal ingekleurd in een bont en fantasierijk decor.

 

 

 

 

Poppentheater Cassiopeia (2+)
Sofie en Najib gaan feestvieren omdat het circus in de stad is. Ze versieren de poppenkast alvast met feestlinten en hebben een slinger met een bordje gemaakt om te laten zien dat ze van circus houden. Alleen de slinger is kwijt. Ze gaan zoeken. Ondertussen verdwijnen de feestlinten. Iemand haalt ze weg. Houdt die niet van circus of is er iets anders aan de hand?

 

Workshops

  • Beeldende kunst: Maak samen met juf Monica je eigen circusvoorstelling in een pop-up tekening. Je gaat knippen, plakken en tekenen.
  • Circus: samen met meester Jos ga je alle trucjes van het circus leren.  
  • Muziek: In het circus klinkt ook muziek. Juf Renee is de dirigent en jij speelt mee in het orkest.

Voorleesactiviteit

De tijger ligt te slapen. Kikker, Vos en de andere dieren willen er langs, maar ze willen de tijger niet wakker maken. Ze hebben veel ballonnen bij zich. Misschien dat het daarmee lukt? Met acrobatische toeren gaan de dieren proberen om over de slapende tijger heen te kruipen. Voorleesconsulent Marijke van FlevoMeer Bibliotheek geeft een interactieve vertelvoorstelling met het prentenboek ‘Ssst! De tijger slaapt’.

Kaartverkoop

  • Zaterdag 24 februari van 9.00 – 13.00 uur: € 12,50 per dagdeel per persoon (ook als ouder/verzorger koop je een kaartje). (OCHTEND UITVERKOCHT)
  • Zaterdag 24 februari van 14.00 – 18.00 uur: € 12,50 per dagdeel per persoon (ook als ouder/verzorger koop je een kaartje). (MIDDAG UITVERKOCHT)

Kaartjes zijn online verkrijgbaar vanaf 26 januari 2024.  

Een ticket geeft naast de dans, muziek, theater en beeldende workshops toegang tot drie professionele theaterproducties die speciaal zijn ontwikkeld voor onze jongste kunstliefhebbers.

Programma

Ben je benieuwd naar het programma van het festijn, klik hier.

Peuter Kleuter Festijn in De Kubus, thema circus