LelySTART Meent Festival

09-09-2022 t/m 11-09-2022
De Meent, Lelystad

Dé start van het culturele seizoen in Lelystad! LelySTART het gratis festival met muziek, cultuur, literatuur, kunst, workshops en veel meer.. Op 9, 10 en 11 september 2022 beleef jij dé start van het nieuwe culturele seizoen in Lelystad tijdens LelySTART 2022. Ook dit jaar slaan AGORA Theater Lelystad, Corneel, Kubus Lelystad en Bibliotheek Lelystad de handen weer ineen en organiseren samen een gevarieerd programma. De locatie is dit jaar het festivalterrein op De Meent.

Kijk op de website van LelySTART voor het volledige programma.

 

Vrijdag 9 september | 18.00 – 00.00 uur
We trappen het LelySTART Meent Festival op vrijdag 9 september af met een avond speciaal voor jongeren. De line-up staat vol met DJ’s en artiesten, zoals de lokale plaatjesdraaier DJ Lev!, die onlangs Kunstbende wist te winnen. Ook Niky Hendrix’s, Pablo en Marciano Metz vertegenwoordigen de Lelystadse cultuur op het podium. Om 22.00 uur, als het publiek lekker is warmgedraaid, betreedt rapper Sevn Alias het podium voor een knallend optreden. DJ Mick Roxx sluit de avond af.

Zaterdag 10 september | 10.00 – 00.00 uur
Zaterdag 10 september
is een echte familiedag. Zo treedt mimespeler Hakim (bekend van Sesamstraat) op met zijn theatershow en is er een heus kinderpopconcert van Dirk Scheele en zijn band. Tussendoor kunnen de kinderen zich uitleven op de kinderdisco van DJ Robbie Rebel, zich laten schminken of een leuk familieportret laten maken in de photo booth. We sluiten de middag af met de vrolijke liedjes van singer-songwriter Ruben Annink.

Crazy Piano’s
‘s Avonds zorgt Crazy Piano’s voor een waar feestje op het Meent-festivalterrein met hun aanstekelijke covers, die iedereen kan meezingen en waarop Lelystad lekker uit z’n dak kan gaan. Tussendoor zorgt DJ Pablo dat de sfeer er lekker inblijft met zijn plaatjes. We feesten tot de late uurtjes. (Let op ’s avonds: 18+, bij de entree kan om ID gevraagd worden).

Zondag 11 september | 10.00 – 17.00 uur
Op zondag 11 september laat Lelystad zien dat onze stad vol cultuur zit. Zo treden het Harmonie Orkest, Stringz én het Gerard Poot Kinderorkest op, zingen de koren van Jeans with BeaT, New Land Singers en Expression ons toe vanaf het grote podium en laten de bandjes van Pop’s Cool en musicalafdeling van Kubus Lelystad zien wat ze kunnen. De bekende zangers Ronnie Tober en Ben Cramer laten heel Lelystad meegalmen op hun grote hits ‘Breng die rozen naar Sandra’, ‘De Clown’ en ‘Zai, zai, zai’.

Voor de complete festivalvibe zijn er volop foodtrucks en horecamogelijkheden aanwezig. Ook is de Lelystadse Hippiemarkt aanwezig met heel veel kramen en trucks met fashion, accessoires en lifestyleartikelen in de Ibiza style.

Kijk op de website van LelySTART voor het volledige programma.