Ontdek De Kubus tijdens Open Monumentendag 2023

09-09-2023
De Kubus

Op zaterdag 9 en zondag 10 september 2023 is het weer zover – de jaarlijkse Open Monumentendag in Nederland. Duizenden monumenten in het hele land openen gratis hun deuren voor het grote publiek. Dit is de ideale gelegenheid om een kijkje te nemen in de prachtige historische gebouwen die normaal gesloten blijven. Voor jong en oud is er van alles te zien en te beleven.

Een unieke rondleiding door De Kubus
Een bijzondere plek die je tijdens dit weekend kunt ontdekken, is De Kubus. Sinds 2019 is dit gebouw ook erkend als een monument. Dit jaar vieren we tevens het 40-jarig bestaan van De Kubus en daarom openen wij op zaterdag 9 september de deuren. Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan een gratis rondleiding, waarbij je op bijzondere plekken in het gebouw zult komen. Het is een unieke kans om achter de schermen te kijken! De rondleidingen starten om 13.30 uur, 14.30 uur en 15.30 uur bij de receptie van De Kubus. Aanmelden vooraf is niet nodig.

De Kubus ontvangt monumentenschildje
Het verkrijgen van het monumentenschildje voor De Kubus was een bijzondere gebeurtenis. Op vrijdag 18 september 2019 overhandigde voormalig wethouder Madelon van Noort het schildje aan Alex van Zijl, de directeur-bestuurder van Stichting De Kubus. Hiermee werd De Kubus het eerste gemeentelijk monument in het centrum van de stad Lelystad, naast de reeds bestaande gemeentelijke monumenten op het Werkeiland.

Tijdens Open Monumentendag 2023 nodigen we je graag uit om de geschiedenis en schoonheid van De Kubus te ontdekken. Kom langs, geniet van de rondleidingen en laat je betoveren door dit unieke monument.

Voor meer informatie over de Open Monumentendag en de activiteiten in heel Nederland kun je terecht op de officiële website van Open Monumentendag.