KubusKlassiek! met Beethoven

26-11-2020
19:30 - 20:45 uur
(Live)stream

Een nieuwe concertserie voor iedereen die van klassieke muziek houdt en voor iedereen die lekker wil genieten van een paar heerlijke klassieke nummers gespeeld door Kubus leerlingen en docenten. Ludwig van Beethoven doet de aftrap op 26 november a.s. Dit jaar vieren we de 250ste geboortedag van deze wereldberoemde componist. En wie kent nou niet de vier beroemdste noten allertijden: Ta-Ta-Ta-Dááá!

Kubus leerlingen en docenten: Karina Goei, Roelfke Huttenga, David Cristobal Litago, Gerard Poot, Mattijs Hoogendijk en Jacqueline Dubach brengen een gevarieerd programma met muziek van de grote meester met toelichtingen van het dynamische presentatie-duo Arthur (Kubusvrijwilliger) & Jacqueline (Kubusdocent). Zij vertellen je alles wat je altijd al had willen weten over Beethoven. Waarom werd hij altijd verliefd op de verkeerde? Waarom maakte hij met iedereen ruzie? Wie was de excentrieke Graaf von Waldstein? En waarom probeerden geheimzinnige figuren het hoofd van Beethoven te stelen toen hij begraven werd?

Via een (live)stream via het Kubus Youtube kanaal gratis genieten van spannende verhalen en prachtige muziek. Het concert blijft op ons Youtube kanaal staan, later terugkijken is ook mogelijk.

Bekijk en luister hieronder het filmpje van iemand die een geweldige line rider-track van Beethovens 5e met de hand heeft getekend.