Expo: Levenskracht

17-01-2024 t/m 19-03-2024
De Kubus

De expositie ‘Levenskracht’, die eerder te zien was in de hal van het stadhuis in Lelystad, is nu te bezichtigen in de foyer van De Kubus. De expo toont tien mensen en tien verhalen. Verhalen over wilskracht en verlies, migratie en autonomie; verhalen over altijd maar doorgaan en zoeken naar rust.

De hoofdpersonen in deze verhalen, in beeld gebracht door fotografe Marieke Odekerken, zijn: Sonja, Robin, Marja, Marcel, Corrie, Mariska, Vicky, Caroline, Deija en Mazyar. Levenskracht hebben, het lijkt een vanzelfsprekendheid te zijn. Je leeft en je hebt kracht nodig om te leven. Of ligt het toch niet altijd zo makkelijk? Kunnen gebeurtenissen in je leven je soms niet van je kracht, je levenskracht dreigen te beroven?

Opening expositie Levenskracht in de hal van stadhuis Lelystad.

Bij Stichting IDO in Lelystad kom je ze tegen: ‘gekneusde’ mensen, ‘geknakte’ mensen, schijnbaar van al hun levenskracht beroofd. En toch blijkt telkens weer de ongekende veerkracht die er is in hen. Ieder op haar of zijn eigen manier levenskracht vindend om de weg door het leven verder te gaan. Hoe dan? Anders: met een kras en toch mooier, rijper, beter, zelfbewuster, vriendelijker, met familie, gaaf!

Een aantal verhalen is verteld, is beeldend in woorden gevangen en is met sprekende foto’s omlijst. Die verhalen staan als vertegenwoordiger van alle verhalen opgesteld in de foyer van De Kubus, Agorabaan 3 Lelystad.

Reizende expositie
‘Levenskracht’ is een reizende expositie die zowel binnen als buiten Lelystad te zien zal zijn. De eerste keer was deze expositie te zien van 8 juni tot en met 1 september 2023 in de hal van het Stadhuis in Lelystad. De tweede keer van 17 januari tot en met 19 maart 2024 in De Kubus in Lelystad.

Het initiatief voor dit project is vanuit het IDO gekomen en de uitvoering ervan is mogelijk gemaakt door de samenwerking met Kubus, theatermaakster en schrijfster Cyrelle Failé, de gemeente Lelystad en fotografe Marieke Odekerken.

De expositie is tot en met 19 maart te bezichtigen tijdens de openingstijden van De Kubus en is gratis toegankelijk.

Expositie Levenskracht in de foyer van De Kubus in Lelystad.