Dans mee met Dance Gathering 2021

26-09-2021
10:00 - 17:00 uur
De Kubus en Agora Theater

Kom ook dansen tijdens Dance Gathering Flevoland! Op deze jaarlijkse dag kan je als kind of jongere gave dansworkshops volgen van top-dansdocenten uit het hele land, een lekkere lunch en de mogelijkheid om aan de danswedstrijd mee te doen of te kijken. Dance Gathering is op zondag 26 september van 10.00 tot 17.00 uur in de Kubus en Theater Agora in Lelystad. De bijdrage voor deze dag is 10 euro. Schrijf je nu in!

De workshops 
Je kunt je inschrijven voor drie gave dansworkshops. Deze vijf fantastische dansdocenten verzorgen dit jaar de workshops:

  • Workshop Klassiek door Lisa de Faria
  • Workshop Hiphop door Romy Stark
  • Workshop Fusion door Kevin Gumbs
  • Workshop Contemporary door Faizah Grootens

Jonge dansers tussen de 10 en 13 jaar worden in klasverband- of individueel ingedeeld in een klas met leeftijdsgenoten. Ze doorlopen een eigen programma met de volgende drie disciplines: Modern, Klassieken Hiphop of Afro.

Dansers vanaf 21 jaar worden ingedeeld in groepen/ klassen met iets oudere dansers, zodat ze betere aansluiting hebben bij elkaar. Natuurlijk kunnen ook dansdocenten zelf meedoen met de workshops

De danswedstrijd 
Tijdens het tweede deel van de dag is de danswedstrijd, in de stijl van ‘So You Think You Can Dance’. Hier kun je jouw dansmoves laten zien choreografie zien. De dans moet van jezelf zijn, of door een docent/choreograaf gemaakt zijn. Meedoen kan als groep of in je uppie. Meedoen aan de wedstrijd is niet verplicht, je kan ook lekker gaan kijken.

Er zijn twee prijzen: één voor de beste dansprestatie en één voor de beste choreografie. De vakjury bestaande uit de gastdocenten jureert en geeft feedback. Aan het eind beraadt de jury zich en worden de ‘winnaars’ bekend gemaakt. Alle leeftijden kunnen aan deze wedstrijd meedoen.

Inschrijven 
Inschrijven voor Dance Gathering kan door je aan te melden via www.kunstlinkflevoland.nl.

Is dansen jouw toekomst?
Dance Gathering is in samenwerking met De 5 O’Clock Class georganiseerd. De 5 O’Clock Class Almere is dé plek waar jij je op een creatieve manier kunt ontwikkelen. Na 25 succesvolle jaren alleen in Amsterdam te zijn gevestigd, starten ze in het najaar ook een dansvooropleiding in Almere voor de talentvolle jongeren in Flevoland! De 5 O’Clock Class van de Academie voor Theater en Dans, is de meest veelzijdige allround vooropleiding voor dans in Nederland.

Over Dance Gathering 
Dance Gathering Flevoland is een initiatief van Kunstlink Flevoland. Met Dance Gathering Flevoland komt Kunstlink Flevoland tegemoetkomen aan de wens van dansscholen & gezelschappen om elkaar te ontmoeten, elkaars werk te zien, van elkaar te leren en vooral veel samen te dansen.