Cultuurlessen voor thuisonderwijs

11-01-2021 t/m 10-02-2021
Thuis

De scholen zijn wegens corona weer dicht. Op het onderwijs wordt een zware wissel getrokken. Docenten worstelen er opnieuw mee hoe ze leerlingen kunnen bereiken en motiveren. Ouders worstelen met het thuisonderwijs. Kinderen moeten opnieuw afstand nemen van het dagelijkse contact met leeftijdsgenoten en krijgen weer minder impulsen voor hun persoonlijke en sociale ontwikkeling. Een verder oplopende achterstand in hun ontwikkeling dreigt, waarbij waarschijnlijk in eerste instantie wordt gekeken naar taal en rekenen. Maar vergeet cultuurlessen niet!

Juist nu kan cultuuronderwijs, ook op afstand, ervoor zorgen dat kinderen hun emoties en gedachten kunnen uiten en delen, hun isolement doorbreken, plezier beleven en hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Maar hoe stimuleer je ook bij thuisonderwijs de creativiteit van kinderen? Welke opdrachten kun je kinderen geven?

Onze partner FleCk (Cultuureducatie Flevoland) heeft een mooie lijst gemaakt met linkjes naar lesmateriaal waarmee je creativiteit bij kinderen en jongeren kunt stimuleren. Lekker aan de slag samen! Klik hier.