Concert The Approachers

20-06-2020
19:00 - 20:15 uur

Naast een online livestream-festival, staat er al een tijd niks op het programma van het Lelystadse poppodium Corneel, maar daar komt binnenkort verandering in. Op zaterdag 20 juni organiseert Corneel namelijk twee liveconcerten van de ska-band The Approachers in het gebouw van De Kubus.

Na drie maanden de deuren gesloten te hebben, is Corneel op zoek gegaan naar een manier om binnen de richtlijnen van het RIVM iets te kunnen organiseren voor publiek. Het poppodium valt onder Stichting de Kubus, de keuze om uit te wijken naar de grotere zaal in het gebouw van De Kubus was hierom snel gemaakt. In deze zaal is het, weliswaar met strak schema, beperkte capaciteit en een ander protocol  dan gebruikelijk, mogelijk om aan alle gestelde eisen te voldoen. Zo is er een aparte routing in het gebouw, worden alleen personen zonder COVID-19 klachten of symptomen op basis van triage toegelaten en wordt de zaal met stoelen ingericht die op 1.5 meter van elkaar staan.

Volgens programmeur Rob van der Ham is het gemis van livemuziek groot en is het nodig dat zoiets georganiseerd wordt: “Het is erg stil in Lelystad. Je merkt dat mensen wat leven in de brouwerij missen. Om ons heen horen wij dat veel mensen behoefte hebben aan livemuziek en graag weer naar een concert zouden gaan. Daarom hebben we gezocht naar een manier waarop we de muzikanten en het publiek weer samen kunnen brengen en hen het warme gevoel van livemuziek kunnen geven.”

The Approachers is voor Corneel geen onbekende naam, in het verleden stond de band hier namelijk in het voorprogramma van Jaya the Cat. De band voorziet de bezoeker van een vrolijke mix van ska, reggae en rocksteady. Deze 5-koppige ska-formatie speelt enkel eigen werk en brengt binnenkort haar debuut-EP uit. Met leden uit de doorgewinterde ska-machine ‘the Shakedown 8’, aangedreven door nieuw talent op de sax, belooft dat veel goeds.

Voor degenen die liever nog niet de deur uitgaan en het concert liever vanuit de eigen huiskamer beleven wordt het concert online gestreamd. Tickets voor deze livestream en de concerten zijn te koop via de website van Corneel. De prijs van de tickets voor deze livestream is € 2,50, maar er is een optie om meer te doneren.

  • Kosten concert: € 9,50 p.p.
  • Kosten livestream: € 2,50
  • Meer info en ticketverkoop: klik hier.