Week tegen Eenzaamheid

Iedereen kan met eenzaamheid te maken krijgen. Oud én jong. Als je na een drukke werkdag in een leeg huis komt… Of als je alleen op je kamer zit of op het schoolplein staat…Eenzaamheid ontstaat vaak na een ingrijpende gebeurtenis zoals de recente Corona situatie, een ontslag of verhuizing. Eenzaamheid voelt niet fijn, maar het is bovenal een teken dat je verbinding wilt.

Met de campagne ‘Eén tegen eenzaamheid’ willen we in Lelystad eenzaamheid bespreekbaar maken. Je staat er niet alleen voor. Samen werken we aan meer geluk en minder eenzaamheid. De campagne wordt gehouden van donderdag 1 oktober tot en met donderdag 8 oktober 2020. Ook in Lelystad zijn veel activiteiten gepland waarvan twee door Kubus.

Activiteiten Kubus

Genieten van kunst
Begin de dag met kijken en luisteren naar kunst gemaakt door cursisten van Kubus. Je ontvangt een week lang elke dag een e-mail met een berichtje van onze cursisten.

Zitdans
Voor iedereen die van bewegen en dansen houdt, ongeacht beperking. Danservaring is niet nodig.

  • Locatie: Wijkcentrum De Dukdalf, Punter 35-27
  • Datum en tijd: maandag 5 oktober 2020 van 11.15 tot 12.15 uur
  • Locatie: De Kubus, Agorabaan 3
  • Datum en tijd: woensdag 7 oktober 2020 van 11.45 tot 12.15 uur
  • Aanmelden: m.goffree@dekubuslelystad.nl

Alle activiteiten in Lelystad zijn samengevoegd in een kalender, zodat je in één oogopslag ziet welke activiteit wanneer gehouden wordt. Activiteiten die kunnen bijdragen aan het voorkomen of verminderen van eenzaamheid. Bovenstaande activiteiten van Kubus zijn onderdeel van Age Friendly Cultural City, een leven lang kunst en cultuur in Lelystad.