Summer’s Cool – dit jaar voor extra veel kinderen

Net als voorgaande jaren organiseert Sportbedrijf Lelystad in samenwerking met Kubus, FlevoMeer Bibliotheek en Welzijn Lelystad, Summer’s Cool. Dit jaar is er een ‘dubbele editie’. Wat betekent dat er maar liefst 160 kinderen kunnen deelnemen.

Bumper football soccer on a green field

Weinig geld, toch op vakantie
Summer’s Cool is speciaal voor kinderen die niet op vakantie (kunnen) gaan vanwege een tekort aan financiële middelen. Het zomerprogramma bestaat uit sportieve, culturele en educatieve activiteiten. Kinderen maken vrienden, ontdekken interesses en leren nieuwe dingen. Het thema van dit jaar is ‘Ontdek je toekomst’.

Projectleider Frank van Deventer (Sportbedrijf Lelystad) legt het belang van Summer’s Cool uit: ”Het is geweldig om te zien hoe de kinderen zich ontwikkelen tijdens deze week. Je trekt 5 dagen met de deelnemers op en je doet bijna alles samen. Vriendschappen ontstaan en zeker in deze doelgroep nemen ze deze positieve ervaring hun hele jeugd mee.”

Voor de basisschoolkinderen zijn er 3 groepen van 7 t/m 9 jaar en 3 groepen voor kinderen van 10 t/m 12 jaar. De eerste dag start op maandag 19 juli a.s. Dagelijks zijn er activiteiten van 09.15 tot 16.00 uur. Vrijdag wordt de week telkens afgesloten om 13.00 uur.
Meer informatie klik hier.