Online voorstellingen

Tijdens de programmeringen vorig jaar bleek dat we vanwege de nog geldende coronamaatregelen een aantal voorstellingen in De Kubus hebben moeten verzetten. Sommige voorstellingen zijn helaas twee keer uitgesteld. Telkens weer bleek het niet mogelijk om grote groepen kinderen te mogen ontvangen in de grote zaal.

Achter de schermen hebben we met man en macht gewerkt om jullie een goed digitaal alternatief te bieden. Voortdurend waren we in overleg met artiesten en impresariaten. Een livestream vanuit Kubus of het delen van goede opgenomen registraties waren de alternatieven. Er ontstond een explosie aan creatieve oplossingen zoals de lesbrieven maar ook extra filmpjes om zoveel mogelijk betrokkenheid te creëren bij de kinderen. Na de digitale voorstelling ‘Camping Pavarotti’ konden de kinderen de spelers echt leren kennen en vragen stellen in een Q&A sessie via Zoom. En last but not least was er een knallend muziekconcert via live streaming met ‘live chat’ . Zo was er nog meer interactie mogelijk tussen de muzikanten en de kinderen in de klas. Bij ‘De Muziekmagnetron’ was stilzitten geen optie.

Het was een hectische tijd waar we met gemengde gevoelens op terug kijken, want wat hadden we jullie graag weer allemaal live in De Kubus willen ontvangen.

We willen alle scholen bedanken voor de flexibiliteit en inzet, waardoor de kinderen toch van een culturele beleving hebben genoten!

Graag tot volgend schooljaar. Hopelijk zien we elkaar dan weer in de grote theaterzaal!