Lelystad vol Talent breidt uit

Lelystad vol Talent groeit ondanks de beperkingen van corona gestaag door. Door de medewerking vanuit de Lelystadse scholen lukt het om steeds meer leerlingen te bereiken met deze laagdrempelige activiteiten. Daardoor wordt het mogelijk alle leerlingen in het basisonderwijs de kans te bieden om hun talent(en) te ontdekken.

In november 2021 zijn er weer 71 eerstejaars gestart met muziek- of zangles en ondanks de digitale lessen tijdens de lockdown zijn er nog 25 leerlingen doorgestroomd naar het tweede jaar. Daarnaast vinden steeds meer basisschoolleerlingen hun weg naar de vakantieactiviteiten.

Vakantieactiviteiten groot succes
In de herfstvakantie schreven zich maar liefst 105 leerlingen in voor diverse gratis culturele workshops. Leerlingen uit groep 4, 5, 6 en 7 konden zich inschrijven en deden dit ook massaal. Door het grote animo konden we helaas niet iedereen plaatsen. De insteek was om deelnemers op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met verschillende kunstdisciplines en zo te ontdekken waar hun talent lag. In de voorjaarsvakantie staat er weer vakantieactiviteiten gepland die al helemaal vol zitten. Houdt onze website in de gaten voor nieuw aanbod in de volgende schoolvakantie!