Lelystad vol Muziek groeit

Sinds 2015 verzorgt Lelystad vol Muziek op verschillende locaties in de stad laagdrempelige muzieklessen. Met ingang van oktober 2020 onderzoeken we via scholen en kinderopvang of er in de wijken naast instrumentale muzieklessen, ook behoefte is aan andere culturele lessen. Met als doel om in verschillende wijken een ruimer aanbod aan culturele activiteiten te organiseren.

Voor de meeste scholen zijn de wervingsconcerten voor de groepen 5 en 6 aan het begin van het schooljaar een terugkerende traditie. Docenten van Lelystad vol Muziek komen in september en oktober langs om een schoolconcert te geven . Ze vertellen over hun instrument en willen op die manier kinderen enthousiast maken om ook een instrument te leren spelen. We bereiken er jaarlijs zo’n 1.250 leerlingen mee.

Nieuw in 2020 zijn de zang- en slagwerklessen. Nu komen daar laagdrempelige vakantieactiviteiten bij om deelnemers kennis te laten maken met bijvoorbeeld musical, dans en nieuwe media (vlog/film). Tijdens de primeur afgelopen herfstvakantie, was er voor deze workshops grote belangstelling. Dat zelfde gold voor soortgelijke activiteiten in de kerstvakantie. De teleurstelling bij de 142 deelnemers was dan ook groot toen deze activiteiten vanwege de strenge lockdown moesten worden gecanceld.

Nu de coronamaatregelen versoepelen zullen de vakantieactiviteiten weer worden opgestart. Daarnaast worden ook korte vervolgcursussen in diverse wijken opgezet. Wij houden scholen in de buurt op de hoogte.

Door het uitbreiden van de activiteiten, volstaat de naam Lelystad vol Muziek niet meer. Aangezien Lelystad vol Muziek inmiddels een sterk merk is, ligt de naam Lelystad vol Talent voor de hand. 30 juni a.s. zal wethouder Madelon van Noort tijdens een feestelijke presentatie de nieuwe naam bekend maken.

Meer informatie over Lelystad vol Talent of alvast een wervingsconcert vastleggen? Mail i.v.enk@dekubuslelystad.nl