Kinderboekenweek 2022: Presentatie & workshop striptekenen door professionele striptekenaar

Speciaal voor de Kinderboekenweek van 5 t/m 16 oktober 2022 heeft striptekenaar Fer Elzinga een workshop voor groep 7-8 ontwikkeld die aansluit op het thema van de Kinderboekenweek 2022: Gi-ga-groen! Waarin aandacht besteed wordt aan: natuur, planten en dieren. In de workshop van Fer Elzinga staan dieren uit stripverhalen die uitgegroeid zijn tot karakters centraal.

Presentatie
De workshop start met een presentatie waarin Fer laat zien dat dieren verschillende rollen kunnen spelen. In sommige strips zijn dieren gewoon dieren, ze praten niet en gedragen zich ook niet als mensen. Maar er zijn ook veel dieren die een belangrijke rol spelen in het leven van striphelden. Denk aan Bobbie (de hond van Kuifje), Idefix (het hondje van Obelix) en Jolly Jumper (het paard van Lucky Luke). Deze dieren krijgen tekstballonnen zodat we hun gedachten kunnen lezen of ze doen iets heldhaftigs om hun baasje te redden terwijl een echt dier dit nooit zou kunnen doen. En dan heb je strips waarin de dieren zelf de hoofdrol spelen zoals bijvoorbeeld Garfield en Donald Duck, ze staan rechtop, dragen kleren en praten als een mens.

Zelf aan de slag
Na de presentatie gaan de leerlingen zelf aan de slag. Ze leren hun dierenstripfiguur te ontwerpen, emoties te geven en gaan hem op verschillende manieren weergeven. Ook kijken ze welk dier het best past bij een bepaald beroep of stereotype.

De presentatie en de workshop duren samen twee uur. Het programma is op maat gemaakt voor deze Kinderboekenweek en de kosten zijn €185,00 per workshop voor een groep van maximaal 3 klassen.

Interesse in deze workshop? Meld dat bij je coördinator Chantal of Bastiaan.