Cultuur ook in tijden van Corona

De Coronapandemie houdt sinds half maart iedereen in de ban. Na een complete intelligente lock down en sluiting van de scholen, hebben de PO scholen hun deuren weer geopend. In de afgelopen periode is veel kunst en cultuuronderwijs helaas niet doorgegaan op de scholen en in het theater. Desondanks heeft het team de afgelopen maanden niet stil gezeten.

Er is hard gewerkt aan de agenda met het inspirerende programma-aanbod dat is rondgebracht naar alle scholen. De nieuwe website van Kubus is gelanceerd en het programma 2020-2021 is hier digitaal te vinden. De inschrijftermijn is verlengd tot 12 juni a.s. Inschrijven kan hier.

De coördinatoren zijn sinds maart jl. met de scholen in gesprek en onderzoeken wat er wel allemaal mogelijk is. We hebben de docenten gestimuleerd om te onderzoeken of het mogelijk was de lessen digitaal te continueren. Met name bij ‘Spelen met woordjes’ bleek dat goed uit te pakken voor de danslessen. Ook de instrumentale lessen bij Lelystad vol Muziek zijn digitaal voortgezet.

Nu de scholen op 11 mei jl. hun deuren hebben geopend, zijn de coördinatoren met de scholen in gesprek om de gemiste activiteiten in te halen tot de zomervakantie en in de maanden september en oktober. Ook voor de voorstellingen die zijn gemist hebben we nieuwe data kunnen prikken. Hierover wordt z.s.m. contact gezocht.

Data inhalen voorstellingen  

  • 7 september: Voorstelling: ‘Werktuig’, Theaterzaal Kubus
  • 17 & 18 september: Voorstelling: Straks komt er niemand op mijn feestje, Theaterzaal Kubus
  • 26 & 27 oktober: Voorstelling: ‘De reuzedwerg, die een kopje kleiner wil zijn’, Theaterzaal Kubus
  • 28 oktober: Voorstelling ‘Pop’s cool concert’, Theaterzaal Kubus (indien zang vanaf het podium is toegestaan)