Creatieve activiteiten herfstvakantie groot succes

In de herfstvakantie konden kinderen gratis kennismaken met een aantal creatieve activiteiten in De Kubus. Met deze activiteiten wil Kubus kinderen enthousiasmeren om in de vrije tijd bezig te zijn met kunsteducatie. Alle kinderen van de Lelystadse (kern)scholen werden via de schoolmedia benaderd om deel te nemen.

In de workshop Musical in 1 dag – ‘The Lion King’ kregen de deelnemers 4 workshops van 1 uur door Kubus docenten Emilie, Ruth, Maaike, Sheila en Pim. De kinderen leerden 1 of 2 songs, kregen les in dans, hoe ze op een podium moesten bewegen en maakten een masker, staart of ander voorwerp om bij de voorstelling te gebruiken. Tot slot kwam alles bij elkaar in een korte voorstelling in de theaterzaal van De Kubus. Door Corona kon de voorstelling in de theaterzaal niet fysiek worden bezocht. De ouders konden echter vanuit huis via een livestream in de eigen huiskamer genieten van de voorstelling.

In de workshop ‘Vloggen & Filmen’ gingen de kinderen aan de slag met pocketcamera’s en leerden ze de kneepjes van het vak door Filmbedrijf ‘Klei dat zijn wij’. Ze voerden zowel binnen als buiten allerlei leuke opdrachten uit. De deelnemers kregen aan het eind van de dag hun filmpjes opgestuurd.

Ook de workshop ‘Iedereen kan dansen’ was drukbezocht. Onder leiding van dansdocente Monique Goffree leerden de kinderen op een laagdrempelige manier de beginselen van dans.

Kerstvakantie
In de kerstvakantie organiseren we nieuwe workshops zodat de kinderen ook dan weer lekker creatief bezig kunnen zijn. Houd onze website dus in de gaten!