Cadeau van de wethouder

De uitbraak van het coronavirus en de gevolgen hiervan zijn ingrijpend, ook in het leven van kinderen. Reden voor het college van B&W om alle basisschoolleerlingen in Lelystad te trakteren op een theatervoorstelling. Wethouder Onderwijs en Cultuur Madelon van Noort bood namens het college, en in samenwerking met Stichting de Kubus, twee culturele voorstellingen aan voor de onder- en bovenbouw. Een ware cultuurbeleving voor iedereen. Via een livestream zijn deze bekeken op 2 en 3 juni door gelijktijdig ruim 2000 kinderen en 81 groepen.

Op 2 juni keek de wethouder samen met leerlingen van De Vogelveste naar de voorstelling van Mark van Vliet ‘De reuze dwerg die een kopje kleiner wil zijn’. Madelon van Noort: “Het was ontzettend leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen reageerden. Ik ben blij dat we dit als college samen met Kubus hebben kunnen doen en hiermee een bijdrage hebben geleverd aan cultuureducatie in het onderwijs.”

De voorstellingen waren nog tot 15 juni via YouTube te bezichtigen. Volgend jaar hopen we alle kinderen weer in de theaterzaal van De Kubus te mogen ontvangen. Dan is de interactie en de belevenis nog groter.