Pitchen

Een pitch is een korte en krachtige presentatie, waarmee je een idee of een ander aspect van jezelf onder de aandacht brengt. Leerlingen leren in de workshop Pitchen hoe ze een goede pitch opbouwen en waar zij op moeten letten tijdens het pitchen voor een publiek. De leerlingen proberen in deze workshop verschillende manieren van pitchen uit en maken een pitch over zichzelf. Van deze skills hebben de leerlingen hun hele loopbaan profijt! Deze workshop sluit aan bij loopbaanoriëntatie (LOB). Het leren pitchen geeft de leerlingen praktische handvatten waarmee ze steviger in hun schoenen komen te staan. De workshop daagt ze uit om hun eigen kwaliteiten in een korte presentatie te verwerken en deze over te brengen op het publiek.

Opbouw: De workshopdocent begint met een introductie. Wat is pitchen eigenlijk, en wat zijn elementen van een pakkende pitch? Daar horen natuurlijk ook voorbeelden bij. Door die te analyseren ontdekken de leerlingen waar een pitch uit bestaat en hoe die moet overkomen op het publiek.

Vervolgens gaan de leerlingen aan de slag met het schrijven van hun eigen pitch. Daarbij komen vragen aan bod als: over welke kanten van jezelf wil je vertellen? Wat maakt jou uniek, wat zijn jouw kwaliteiten, en hoe breng je deze informatie duidelijk over? Door met verschillende vormen te oefenen, ontdekken de leerlingen wat er allemaal mogelijk is en wat voor hen werkt. Een groot deel van de workshop zijn de leerlingen in beweging. Daarmee leren ze hoe ze hun woorden ook fysiek kracht kunnen bijzetten. Zo maakt een pitch nóg meer indruk op de toeschouwers! Aan het einde van de workshop Pitchen presenteren de leerlingen hun pitch en is er ruimte om de ervaringen met elkaar te delen. Ook krijgen de leerlingen tips over hoe ze het geleerde kunnen inzetten voor hun LOB-dossier.

 

Meer weten? Neem contact op?

Robbert van Uum

Coördinator Cultuureducatie VO

Stuur een e-mail