17 augustus 2020

Wethouder Van Noort sluit succesvolle weken Summer’s Cool af

Op vrijdag 14 augustus heeft wethouder Madelon van Noort de laatste week van het project Summer’s Cool afgesloten in Sportcentrum De Koploper. Het project is voor jongens en meiden in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar. In totaal hebben 80 kinderen verdeeld over 4 weken in een 5-daagsprogramma kennisgemaakt met sport, bewegen, kunst, cultuur en educatie.

Iedereen Doet Mee
Summer’s Cool is al jaren een onmisbaar project in de stad. Het programma wordt georganiseerd door Sportbedrijf Lelystad in samenwerking met Kubus en FlevoMeer Bibliotheek. Samen met meer dan 15 (sport)partners is een gevarieerd aanbod tot stand gekomen. Zo hebben de deelnemers kennisgemaakt met voetbal, atletiek en handboogschieten. Ook jumpen bij Jumpsquare, een bezoek aan de Zeekadetten Lelystad, gezonde bonbons maken, muziek produceren en t-shirts bedrukken stonden op het programma. Naast actief bezig zijn, gaat ook elk jaar aandacht uit naar kennismaken en samenwerken. “We vinden het ook belangrijk dat de kinderen tijdens het project elkaar leren kennen en nog meer leren samenwerken. Wellicht ontstaan zo ook weer nieuwe vriendschappen. Het project draagt daarom echt op verschillende vlakken bij aan de ontwikkeling van de jonge inwoners van de stad en onze toekomst”, vertelt Sofiane Ben Saad, buurtsportcoach van Sportbedrijf Lelystad.

Spetterende afsluiting
De spetterende afsluiting vond deze week plaats in zwembad De Koploper en daarna gezamenlijk in de sporthal. Daar was wethouder Madelon van Noort ook aanwezig om de tassen van het Jeugdfonds Sport & Cultuur uit te delen. Ook stelde zij diverse vragen aan de kinderen. Wethouder Madelon van Noort: “Ik word heel blij van het enthousiasme van de kinderen en de mogelijkheid die geboden wordt om op deze manier bezig te zijn met sport, kunst, cultuur en educatie”. Ook de kinderen van de laatste week waren enthousiast. Melody (11 jaar) vertelt: “In vijf dagen hebben we heel veel activiteiten gedaan. Ik heb kennisgemaakt met voetbal en judo. Ook heb ik leren samenwerken en twee vrienden gemaakt. Het was echt een super leuke week.”

Grote dank aan partners en sponsoren
Naast de inzet van onze lokale (sport)partners is het project mede mogelijk gemaakt door de gemeente Lelystad, VSBfonds, Stichting Lelystad Vitaal, het Armoedefonds, AH Voorhof, Welzijn Lelystad, de gezonde wijkaanpak, De Groene Sluis fonds, Batavia Haven, Bataviastad, Zeekadetten Lelystad, de La Fuente Academy en het Jeugdfonds Sport & Cultuur. “De kinderen hebben een onvergetelijke week gehad. Zonder onze partners en sponsoren was dit niet mogelijk geweest en daarom wil ik hun hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan dit mooie project voor de stad en haar inwoners”, zegt Sofiane Ben Saad tot slot.