30 april 2020

We zitten thuis, dat betekent niet dat je niks hoeft te doen

Musicalcursist Marjolein Verschuuren zou als Maleficent schitteren op het podium tijdens de musicalvoorstelling Maleficent en de Villains op 14 maart. Die kon helaas niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Gelukkig kwam er een andere kans om alsnog te stralen op een podium: Kubus Huiskamer Musical Challenge.

Marjolein zag de oproep van musicaldocent Emilie Koger voorbijkomen. “Ik zag het filmpje en vond het meteen vet leuk!”, lacht ze. Sinds de semi-lockdown zit Marjolein samen met haar moeder in quarantaine. Haar moeder heeft astma en valt daardoor in de risicogroep voor Corona. Marjolein komt nu nog alleen één keer in de twee weken de deur uit om boodschappen te doen. Gelukkig kan ze haar afstudeerstage vanuit huis uitvoeren en komen er ook leuke dingen voorbij zoals de Kubus Huiskamer Musical Challenge.

Ze kreeg haar moeder zo gek om mee te doen en zelfs hond Roy speelde een rol in hun uitvoering van Roodkapje. “We hebben het filmpje in een uur gemaakt, even een break in de dag”, vertelt Marjolein enthousiast. Om 4 uur zag Marjolein het bericht en om 5 uur had ze het filmpje klaar en gemaild. “Toen zag ik pas dat het een wedstrijd was. Misschien had ik er iets meer tijd ingestoken als ik dat eerder had gezien, maar het is goed zo. Het gaat om het idee en het meedoen”, lacht ze.

Nu hun voorstelling is uitgesteld, komen ze één keer in de twee weken online samen met hun groep en docent Emilie. Elke keer krijgen ze een leuke opdracht. “Nu moeten we als personage één van de andere personages interviewen”, vertelt Marjolein. Een goede manier om ‘in de show te blijven’ voor wanneer ze straks alsnog de voorstelling geven. “Het is geen hardcore les wat we krijgen,” zegt Marjolein, “maar we onderhouden wel contact.”

Meedoen met de Kubus Huiskamer Musical Challenge is volgens Marjolein heel makkelijk en vooral leuk. Samen met haar moeder speelt ze het verhaal van Roodkapje. Anders dan haar dochter staat Marjoleins moeder niet graag in de schijnwerpers. Toch had zij uiteindelijk ook heel veel plezier tijdens het maken en filmen van hun mini musical. Marjolein: “Mijn moeder zag het eerst niet zo zitten, maar ze vond het uiteindelijk heel leuk om mee doen”. Voor het maken van een huiskamer musical moet je vooral niet te moeilijk denken. Marjolein en haar moeder hebben zelfs hun hond Roy ingezet om de rol van grootmoeder te spelen.

Marjolein en haar moeder deden niet mee om te winnen: “Het leek me gewoon leuk om iets anders te doen”, aldus Marjolein. Dat is ook precies de reden dat Kubus deze challenge organiseert. In deze tijd kan een andere invalshoek een aangename afwisseling zijn. Even wat anders en wat positiefs. “We zitten thuis, maar dat betekent niet dat je niks hoeft te doen!”, sluit Marjolein positief af.

Meer over de Kubus Huiskamer Musical Challenge en hoe je meedoet, klik hier.