24 juli 2021

Vrijwilligster Willemien Landman overleden

Met groot verdriet hebben wij kennis genomen van het overlijden van Willemien Landman. Willemien is als vrijwilligster van Stichting de Kubus jarenlang van onschatbare waarde geweest.

Als ontwerpster deed Willemien 30 jaar geleden mee aan een modeshow in De Kubus onder leiding van kunstenares en oud Kubusdocente Marie Louise Blauw. Daarna hielp ze Dansdocent Ingrid Krabbe met het maken van kostuums voor de dansvoorstellingen. Dat kreeg een grote vlucht met het eerste balletverhaal wat Ingrid choreografeerde: Peter en de Wolf. Niet alleen de hoofdrollen werden prachtig aangekleed door Willemien, maar ook het water, het gras en de jagertjes. Vele dansvoorstellingen volgden: Coppelia, De Notenkraker, Cypressa, De Nieuwe Wildernis gedanst, De Kleine Astronaut en Verloren Vleugels.

“Willemien bracht met haar naaikunsten de dansvoorstellingen naar een hoger niveau. Ik wist dat soms het dansje niet zo bijzonder was, de leerlingen hadden nog maar kort les, maar door de aankleding werd het een plaatje. Ze gaf ieder kind in de voorstelling de aandacht die het verdiende. Dat gaf haar de meeste voldoening, al die stralende kinderen op het toneel. Ik denk dat ze in totaal wel 800 kostuums heeft gemaakt”, aldus Ingrid Krabbe.

In 2011 kreeg Willemien een koninklijke onderscheiding in de Orde van Oranje Nassau voor haar jarenlange inzet als vrijwilliger voor het culturele leven in Lelystad.

We danken haar voor haar enorme inzet, betrokkenheid en creativiteit. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar haar man Willem, kinderen en verdere familie.