31 mei 2024

Volledig nieuw cursusaanbod Kubus gestart

De inschrijvingen voor het nieuwe cursusjaar 2024-2025 bij de Kubus zijn geopend. Dans-, muziek-, zang-, theater– en kunstliefhebbers kunnen zich verheugen op een overvloed aan nieuwe lessen en cursussen. Kubus biedt uitgebreide mogelijkheden om je creatieve talenten te ontwikkelen en je passie voor kunst en cultuur te verkennen.

Een breed cursusaanbod voor iedereen
Met een divers cursusaanbod biedt Kubus voor ieder wat wils. Of je nu geïnteresseerd bent in gitaar, drums, piano, tekenen, schilderen, edelsmeden, ballet, streetdance, musical of zang, er is altijd iets passends te vinden. Ongeacht je leeftijd of ervaring zijn de cursussen toegankelijk voor iedereen.

Balletmeisje en streetjazz jongen poseren samen

“Wij staan vierkant achter élk talent,” zegt Alex van Zijl, directeur-bestuurder bij Kubus. “Ons doel is om iedereen de kans te geven zijn of haar creatieve kant te ontdekken. Iedereen is welkom bij ons en iedereen heeft wel iets van talent. Daar gaan we samen mee aan de slag. We hebben dit jaar extra aanbod voor beginners waarbij je met alle instrumenten kennis kunt maken. Gewoon samen met leeftijdsgenoten lekker muziek maken. Binnen een paar uur leer je al een nummer te spelen zonder noten en op het gehoor.”

Financiële ondersteuning beschikbaar
Van Zijl vindt het uiterst belangrijk dat iedereen kan deelnemen en welkom is in de Kubus, speciaal voor hen met een smalle beurs. “Financiële barrières mogen niemand weerhouden van het najagen van hun creatieve dromen. Daarom biedt het Fonds Sport & Cultuur ondersteuning aan kinderen, jongeren én volwassenen die onvoldoende financiële middelen hebben voor muziek-, dans-, schilder-, theaterlessen of andere creatieve cursussen. Dit fonds neemt de kosten van de cursus voor zijn rekening, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om zijn creatieve talenten te ontwikkelen.”

Eenvoudig inschrijven
Inschrijven voor de cursussen is eenvoudig en kan via de website: www.dekubuslelystad.nl/cursus. Wacht niet te lang, want de plekken vullen zich snel! Meer informatie over financiële ondersteuning is ook te vinden op de website.