10 november 2023

Varyo Kunstenaars Exposeren ‘Schilderen met Passie en Authenticiteit’ in Stadhuis

Maandag 6 november opende wethouder Sjaak Kruis met trots de expositie ‘Schilderen met Passie en Authenticiteit’ in het stadhuis van Lelystad. De tentoonstelling, georganiseerd door de dagbesteding Varyo, een onderdeel van Triade Vitree, biedt een indrukwekkend overzicht van creatieve werken gemaakt door de cliënten. Het publiek kan deze bijzondere expositie bewonderen tot eind december 2023.

Passie, authenticiteit en diversiteit in kunst
Meer dan 30 aanwezigen, waaronder kunstenaars en hun familie, woonden de opening bij. Roelina Lensen, de samensteller van de expositie, benadrukt het belang van deze tentoonstelling voor de kunstenaars: “Het betekent veel voor deze mensen, dat hun werk in het stadhuis hangt.”

In het kunstatelier van Varyo, waar kunstenaar en begeleider samenwerken, ontstaat gevarieerd werk. Van interpretaties van de Mona Lisa tot schilderijen met Lelystad als thema, de expositie belicht de diversiteit van creatieve expressie. Lensen, die twee dagen per week met cliënten in het atelier doorbrengt, benadrukt dat het niet alleen gaat om het eindproduct maar ook om de persoonlijke reis van zelfontdekking en creativiteit.

Bijdrage aan zelfontdekking
Bij Varyo ligt de nadruk op persoonlijke groei en authenticiteit. Ieder kunstwerk is uniek en weerspiegelt de passie en creativiteit van de maker. Aino Merits, Intendant Amateurkunst, heeft een rol gespeeld in het tot stand komen van deze inspirerende expositie.

Over Triade Vitree
Triade Vitree biedt zorg en ondersteuning aan volwassenen met een verstandelijke beperking of psychische stoornis, en jeugdhulp aan kinderen, jongeren en gezinnen. Met een op maat gemaakt antwoord, gebaseerd op ieders kracht en mogelijkheden, inspireert Triade Vitree groei, hoe klein of groot ook. Samen met ruim 5.600 cliënten per jaar, 1.950 medewerkers, 500 pleegouders en 430 vrijwilligers vormt Triade Vitree een gemeenschap die kansen en mogelijkheden omarmt.

Foto’s: Kunstenaars van Varyo delen vol trots hun creaties met wethouder Sjaak Kruis tijdens de opening van de expositie. ©Fotostudio Wierd