14 september 2020

Uitverkocht tijdens corona-proof LelySTART

Onder de naam ‘LelySTART, maar dan anders’ presenteerden Lelystadse culturele instellingen Kubus, Agora Theater, Flevomeer bibliotheek en Corneel, in samenwerking met City Marketing Lelystad, afgelopen vrijdag en zaterdag de start van het culturele seizoen. Met uitverkochte headliners als Roxeanne Hazes, Arthur Japin, bekende TikTokkers en de Pubquiz kijkt de organisatie terug op een geslaagd evenement.

Uitverkocht
Dé publiekstrekker van LelySTART 2020 was Roxeanne Hazes. Zij zette een vette show neer in het Agora Theater. De Lelystedelingen waren zeer benieuwd naar deze zangeres, die bezig is met haar tweede album, want haar evenement was heel snel uitverkocht. Op afstand van elkaar konden 170 mensen genieten van Hazes’ songs als: ‘Ik was toch je meisje’ en ‘Mama was een klootzak’.

Pubquiz
Ook de Pubquiz was in trek. ‘Binnen een week waren de tafels op de vier locaties allemaal verdeeld’, legt Kirsten Hegeman van het programmateam uit. ‘We moesten helaas zelfs een aantal teams teleurstellen’. Teams die geen plekje op één van de locaties wisten te bemachtigen, konden meespelen via Radio Lelystad, dat met het programma ‘Luid(t) je weekend in’ een grote rol had binnen de Pubquiz. De vier organisaties hadden vragen samengesteld rond de onderwerpen kunst, cultuur, algemeen, muziek en Lelystad, zodat de algemene kennis van de deelnemers flink werd getest. Helaas werkte de YouTube-stream niet optimaal, maar mensen die alsnog de quiz willen spelen kunnen deze terugluisteren via de website van Radio Lelystad.

LelySTART on tour
In zowel het Agora Theater als Corneel en Kubus konden Lelystedelingen een tour maken, met een kijkje voor en achter de schermen. De licht- en geluidstechnici van het theater hadden letterlijk en figuurlijk alles uit de kast getrokken om het publiek te vermaken met een vette show, Jasper Mook en Kretsch gaven een zeer intiem optreden bij Corneel en jongeren volgden uitdagende workshops bij bekende TikTokkers in de Kubus. In FlevoMeer Bibliotheek genoten vijftig mensen van een lezing van de veelvuldig onderscheiden schrijver Arthur Japin, die vertelde over zijn nieuwe roman Mrs. Degas.

LelySTART 2021
Ondanks dat LelySTART dit jaar een ander karakter kreeg door de coronamaatregelen, ziet festivaldirecteur Jennifer van Dijk dat de Lelystedelingen smullen van de cultuur die hun woonplaats biedt. ‘We kunnen dan ook met trots melden dat we volgend jaar ook weer LelySTART organiseren; en wel op vrijdag 10 en zaterdag 11 september 2021‘.