26 mei 2021

Summer’s Cool dit jaar voor extra veel kinderen

Sportbedrijf Lelystad organiseert in samenwerking met Stichting de Kubus, FlevoMeer Bibliotheek en Welzijn Lelystad in 2021 een ‘dubbele editie’ van Summer’s Cool. Veel jeugd en kinderen kijken terug op een moeilijk schooljaar en daarom zijn er vanuit de gemeente Lelystad en de provincie Flevoland extra financiën beschikbaar gesteld. We kunnen dus dit jaar meer kinderen dan ooit een leuke en leerzame activiteitenweek aanbieden.

Weinig geld, toch op vakantie
Summer’s Cool is speciaal voor kinderen die niet op vakantie (kunnen) gaan vanwege te kort aan financiële middelen. Het activiteitenprogramma bestaat uit sportieve, culturele en educatieve activiteiten. Kinderen maken vrienden, ontdekken interesses en leren nieuwe dingen. Het thema van dit jaar is ‘Ontdek je toekomst’.

160(!) deelnemers
In 2021 bieden wij vier weken Summer’s Cool aan. Andere jaren deden wij dat met 1 groep per week, maar dit jaar zijn dat er door de extra subsidie 2 groepen per week. Dat betekent dus twee keer zoveel groepen waarbij er plaats is voor 160 in plaats van 80 kinderen. De verdeling in leeftijdsgroepen ziet er zo uit:

  • 3 groepen 7 t/m 9 jaar
  • 3 groepen 10 t/m 12 jaar
  • 1 groep 13 t/m 15 jaar
  • 1 groep 15 t/m 18 jaar

Vriendschappen voor het leven
Projectleider Frank van Deventer legt het belang van Summer’s Cool uit: ”Het is geweldig om te zien hoe de kinderen zich ontwikkelen tijdens Summer’s Cool. Je trekt de hele week met de deelnemers op en je doet bijna alles samen. Vriendschappen ontstaan en zeker in deze doelgroep nemen ze deze positieve ervaring hun hele jeugd mee. Het is dan ook mooi om daaraan te kunnen bijdragen. Persoonlijk kan ik nu al niet wachten op de eerste kennismakingsrondes.

De eerste Summer ’s Cool start op maandag 19 juli. Dagelijks zijn er activiteiten van 09.15 tot 16.00 uur. Vrijdag sluiten we de week telkens af om 13.00 uur. De inschrijving start op dinsdag 1 juni a.s. en kan via de website van Sportbedrijf Lelystad.