16 augustus 2022

Summer’s Cool 2022 weer een groot succes

Wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra heeft op vrijdag 12 augustus de derde en laatste week van Summer’s Cool afgesloten. Dit jaar deden er in totaal 120 deelnemers mee aan dit project voor kinderen die niet op vakantie kunnen vanwege financiële uitdagingen. Summer’s Cool geeft deze kinderen in de leeftijdsgroep van 7 tot en met 12 jaar de kans om toch op ‘vakantie’ te gaan.

Zelfvertrouwen en kansen
Workshops, een bezoek aan Nederlands grootste vispark Toms Creek, voorlichting door brandweermannen en de politie, trampolinespringen en zwemmen; het kwam allemaal voorbij tijdens deze editie van Summer’s Cool. Voor wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra was het een eerste ontmoeting met het evenement dat al meer dan 10 jaar in Lelystad gehouden wordt. “Het is mooi om te zien dat kinderen via Summer’s Cool op een leuke en leerzame manier met elkaar samenwerken en activiteiten ondernemen. Dat wat zij geleerd hebben, kunnen zij in hun schooltijd en verdere leven blijven toepassen. En dat vergroot hun zelfvertrouwen en hun kansen”, aldus de wethouder.

Een waardevol project
Summer’s Cool duurde dit jaar drie weken. Er waren zes groepen van elk 20 kinderen. “Het is zo waardevol om kinderen uit minima gezinnen een weekje vakantie aan te kunnen bieden”, zegt Jiska van der Molen, projectleider van Summer’s Cool. “Deze editie kwam er een kind naar me toe die me een knuffel kwam geven. Ze herkende me nog van vorig jaar. Ze vertelde dat ze me miste. Ik kan van toegevoegde waarde zijn voor een kind”, aldus Jiska van der Molen over dat waardevolle aspect.

Zoek de verbinding!
Tijdens deze editie hebben kinderen geleerd om verbindingen te leggen. Ze weten nu hoe ze dat moeten doen met elkaar, maar ook met andere mensen om hen heen. Tijdens de workshop koken is bijvoorbeeld veel samengewerkt met ouders/verzorgers. Er ontstond een ontspannen sfeer, waardoor contact met elkaar bijna automatisch tot stand kwam.  Ook kwamen de deelnemers van Summer’s Cool in aanraking met andere culturen. Summer’s Cool geeft door het veelzijdige programma ieder kind wat wils, maar zorgt ook voor vriendschappen voor de rest van het leven. Volgens projectleider Jiska van der Molen is Summer’s Cool dan ook meer dan alleen maar een week vol activiteiten: “Je bent samen een groep en zoekt continu verbinding op. Hoe mooi is het om te zien dat er vriendschappen ontstaan.”

Zonder partners geen Summer’s Cool
Summer’s Cool wordt georganiseerd door Sportbedrijf Lelystad in samenwerking met Kubus, FlevoMeer Bibliotheek en Welzijn Lelystad. Naast die samenwerking waren er financiële bijdragen van de gemeente Lelystad en de provincie Flevoland. Verder werd Summer’s Cool 2022 mogelijk gemaakt door Jeugdfonds Sport & Cultuur, AH Voorhof en restaurant De Inloper. Wij zijn al deze partijen ongelofelijk dankbaar voor hun steun. Zonder al deze partners is het voor ons onmogelijk om de deelnemers een onvergetelijke week te bezorgen.