28 februari 2022

Nieuwe activiteitenapp voor inwoners Lelystad gaat eenzaamheid tegen

De nieuwe activiteitenapp ‘Lelystad met elkaar’ is afgelopen zaterdag gelanceerd door de coalitie Een tegen Eenzaamheid Lelystad. Om de app te presenteren aan de inwoners stonden deelnemers van de coalitie met een infokraam bij BinnenIn in het Stadshart. Tijdens een feestelijk moment installeerde wethouder Jack Schoone de app ook zelf op zijn mobiele telefoon en hiermee gaf hij het officiële startsein dat de app in gebruik is. Jack Schoone: “Alleen sta je stil en samen kom je verder. Deze app brengt Lelystedelingen dichter bij elkaar.”

Foto: Fotostudio Wierd.

App brengt inwoners samen
In de coalitie Een tegen Eenzaamheid Lelystad zetten Lelystadse organisaties zich in om eenzaamheid in de stad te voorkomen en aan te pakken. Deze nieuwe app draagt bij aan het samenbrengen van de inwoners. Anna Rijpsma is specialist eenzaamheid bij Welzijn Lelystad en als projectleider betrokken bij het maken van de app: “De app hebben we als coalitie ontwikkeld om mensen met elkaar in verbinding te krijgen. Als je weet wat er te doen is, is de stap eerder gezet om ergens naar toe te gaan. We hebben ruim zeventig coalitiepartners die allemaal activiteiten organiseren op gebied van sport, cultuur en welzijn. Met deze app kunnen we inwoners laten weten wat er allemaal te doen is.”

App installeren
De app ‘Lelystad met elkaar’ is gratis te downloaden in de App Store en de Google Play Store. Het installeren van een mobiele app is niet voor iedereen even makkelijk. Daarom hielpen jongeren van Challenge Up bij de infokraam geïnteresseerde voorbijgangers met het installeren van de app op hun mobiel. Ook hulp nodig? Vraag een familielid of vriend om te helpen. Of kom naar het computer inloopspreekuur in Atolplaza (meer info 06-57334060).

Kijk hier voor meer informatie over Een tegen Eenzaamheid Lelystad.