28 juni 2021

Mix aan Lelystads talent tijdens bandavond

Zaterdag 25 juni jl. was het volle bak met bandjes met een mix aan Lelystads talent in de theaterzaal van De Kubus. Via een gratis livestream kon iedereen genieten van een divers en verrassend muziekprogramma met Latin Swing, ‘A New Kind of Soul’, Reggae, African Songs en Trash Metal muziek.

De Lelystadse bands Jammed, Divertido, Doubland, Blackfoot, Bolivar M’vulu, Aces en Cthulhu traden op. Bands die op het podium van festival Jolpop thuishoren.

Unieke samenwerking
De avond is een unieke samenwerking tussen de Intendant Amateurkunst van Kubus en Jolpop. Het Jolpop Festival is jaren geleden kleinschalig begonnen als buurtfeest, maar uitgegroeid tot een echt familie- en muziekfestival en inmiddels een begrip in Lelystad. In deze periode van Corona sloegen de Intendant en de organisatie van Jolpop de handen ineen.

De bands
Dennis Chamman, slagwerkdocent van Kubus is de motor achter het succes van Jammed en Divertido. Beide bands hebben hun sporen verdiend met swingende optredens en hun vrolijk en opzwepend repertoire. Doubland, een vijf man sterke formatie, bracht in bijzondere outfit hun eigen nummers: ‘een new kind of soul’. Blackfoot en Bolivar M’vulu gaven beide een solo optreden. Vol overtuiging bracht Blackfoot Reggae muziek en Bolivar African Songs. Zij gaven aan deze avond een internationale dimensie. Afgesloten werd met een optreden van Aces en tot slot de keiharde Metal Trash band Cthulhu met snelle riffs, beukende ritmes en harmonische solo’s met sinistere teksten.

Wethouder trots op Lelystads talent
Wethouder Kunst en Cultuur Madelon van Noort zegt, tussen de wisseling van de bands op het podium, dat zij trots is op al het Lelystadse talent. “Ik ben heel blij dat ik kunst en cultuur in mijn portefeuille heb. De afgelopen periode kon er door de coronamaatregelen helaas weinig, maar ik hoop van harte dat iedereen -van jong tot oud- de komende tijd weer kan genieten van optredens en evenementen.”

Presentator Bazz van Katoen in gesprek met wethouder Madelon van Noort. Foto: Dirk van Drempt.