21 februari 2024

Lokale talenten schitteren tijdens Huiskamerfestival Lelystad

Op zondag 3 maart 2024 opent Lelystad opnieuw haar deuren voor hét Huiskamerfestival Lelystad. Tussen 14.00 en 17.00 uur worden bezoekers uitgenodigd om te genieten van lokale talenten, verspreid over diverse huiskamers in de stad. Dit gratis festival biedt een intieme setting voor optredens, waarbij de bezoekers kunnen genieten van muziek, kunst en gezelligheid.

Lelystadse band The WIld HuntFoto: Optreden van de Lelystadse band ‘The Wild Hunt’ tijdens vorige editie van het Huiskamerfestival.

Het Huiskamerfestival belooft een geweldige ervaring te worden, waarbij de diversiteit van de lokale kunstscene in de schijnwerpers wordt gezet. Met optredens van maar liefst 20 verschillende artiesten in 18 huiskamers, is er voor ieder wat wils. Van singer-songwriters tot bands, van poëzie tot elektronische beats, het programma biedt een breed scala aan entertainment voor alle leeftijden.

Aino Merits, intendant Amateurkunst van Kubus, benadrukt de veelzijdigheid van het programma: “Een opvallend kenmerk van dit jaar is de verscheidenheid aan talenten die het podium zullen betreden tijdens het Huiskamerfestival. Kijk uit naar optredens van jong talent, zoals de 11-jarige gitarist Misaël, een gevarieerde selectie van amateurtalent uit Lelystad en opkomende musici in opleiding bij het Artez conservatorium, zoals het duo Sam’s Tune. Ook ervaren musici zoals Roelfke en Renée, beiden verbonden als docenten aan Kubus, tonen hun kunsten.”

Alle optredens duren 30 minuten en vinden plaats tussen 14.00 en 17.00 uur in huiskamers van centrum tot buitengebied. Bezoekers kunnen van tevoren een route uitstippelen tussen drie optredens naar keuze. De toegang is op basis van beschikbaarheid, vol is vol. Het festival is gratis. Bekijk het programma en plan je route op www.huiskamerfestivallelystad.nl