11 augustus 2020

LelySTART, maar dan anders…

Eerder dit jaar lieten wij weten dat het traditionele LelySTART-festival is afgelast in verband met de coronamaatregelen. Omdat LelySTART één van de toonaangevende evenementen van Lelystad is en de stad komend seizoen weer zo veel moois te bieden heeft, dat we samen met Corneel, de Bibliotheek en de Agora besloten hebben om het festival in een aangepaste editie op vrijdagavond 11 september en op zaterdag 12 september door te laten gaan, onder de naam ‘LelySTART, maar dan anders …’.

Opnieuw bieden we een veelzijdig programma: van amateurs tot professionals, van dans tot beeldende kunst, van beleven tot doen én voor jong en oud. Nieuw is dat de vele activiteiten verspreid zullen zijn over de verschillende grote en kleine culturele locaties in Lelystad.

Voor het complete programma ga je naar www.lelystart.nl

WAT ZIJN DE PLANNEN
Vrijdagavond 11 september: we organiseren een online en offline Pubquiz georganiseerd, waarbij teams het tegen elkaar opnemen op het gebied van allerhande onderwerpen: kunst & cultuur, sport, algemene kennis en natuurlijk Lelystad. Er zullen deelnemers uitgenodigd worden om naar de vier locaties (Agora, Flevomeer bibliotheek, Corneel en Kubus) te komen om deel te nemen en daarnaast kunnen alle Lelystedelingen online deelnemen.

Zaterdag 12 september: op de verschillende culturele locaties zijn een grote variëteit aan activiteiten te beleven. Zo zal er in de bibliotheek een lezing worden gehouden en wordt publiek zowel in Kubus en AGORA als in Corneel rondgeleid en kunnen ze van speciale acts en/of specifieke activiteiten genieten. Deze activiteiten vinden zowel op zaterdagochtend, als zaterdagmiddag als zaterdagavond plaats.