29 augustus 2022

Kubus Zomerfestival blijkt schot in de roos

Het eendaagse Kubus Zomerfestival bleek een schot in de roos voor Lelystedelingen. Waar buiten bij een temperatuur van 32 graden de mussen van het dak vielen en de medewerkers en vrijwilligers hun hart vast hielden of mensen niet op het strand zouden zitten, kwamen ze massaal naar De Kubus voor het Zomerfestival op donderdag 25 augustus jl.

Een lange rij
Het begon al in de foyer met de ontvangst. Vervolgens konden kids gelijk plaatsnemen bij het schminken, waar binnen no time een lange rij ontstond. Ouders namen plaats in de foyer, bestelden een tosti en namen een kopje koffie. Kubusdocent Gerard Poot betoverde ondertussen belangstellenden met zijn goocheltrucs.

Het dak ging eraf in het drumlokaal
Jong en oud liep rond en schoof aan bij verschillende workshops. Zo ging het dak eraf in het drumlokaal en werd er druk gekleid bij keramiek. De producer in spé werkte in De Kubus studio aan zijn eigen track. De hele middag werkten zo’n zestig kinderen toe naar een eindmusical voor hun ouders bij ‘Musical in één dag’.

Smijten met verf
De theaterzaal puilde uit van ouders en opa’s en oma’s die hun (klein)kind wilde zien schitteren. Bij ‘Maak je eigen Herman Brood’ buiten op het grasveld smeet zowel jong als oud met verf op het doek en was druk met spuitbussen in de weer.

Ook de workshops voor volwassenen sloegen aan. Tijdens La Bella Figura klonk in de theaterzaal muziek uit het 16e-eeuwse Italië en ook Floorbarre en het seniorenorkest werden druk bezocht.

Heel veel blije gezichten en gelukkige mensen. De Kubus heeft Lelystedelingen laten proeven aan wat ze te bieden heeft en blijkt terug op een geslaagde dag.

Meer informatie over het aanbod van De Kubus is hier te vinden.