30 maart 2020

Kubus geeft digitaal les

Kubus geeft online les nu het gebouw de deuren heeft gesloten vanwege de corona-maatregelen. Normaal gesproken wordt in het cultureel centrum les gegeven in muziek, dans, beeldende kunst en theater. “We zijn nu in een week omgeschakeld van analoog naar digitaal,” aldus Matthijs Broers, die verantwoordelijk is voor het cursusaanbod van de Kubus. “Ik ben heel trots op het team docenten.”

Op het gebouw wappert een vlag met de tekst ‘Fight the Virus’. “Het is een klein gebaar nu we niet meer in het gebouw kunnen,” zegt Broers.

Naast de digitale lessen worden ook andere activiteiten georganiseerd. CKV de Kubus maakt deel uit van het project Age Friendly Cultural City, waarbij afgelopen jaar en dit jaar ouderen betrokken worden bij kunst en cultuur. “We hadden acht projecten lopen, die nu stil liggen. We zijn nu een buddy-project gestart, waarbij leerlingen wordt gevraagd een filmpje in te spreken en een kunstwerk te maken. Zo kunnen we een brug maken naar de ouderen en tegen de eenzaamheid,” legt Broers uit.

Ook kunnen gezinnen meedoen met een musical-wedstrijd. Het is een prijsvraag voor alle Flevolanders. “Je kunt je eigen musical maken en die mag maximaal vier minuten duren,” vertelt Broers. “Later kijken we dan wie de mooiste musical gemaakt heeft.”

“Naast de musicalprijsvraag hebben we ook nog een danswedstrijd. We roepen alle Lelystedelingen op daaraan mee te doen.”

Luister hier het radio-interview met Matthijs Broers op Omroep Flevoland.