8 oktober 2021

Kubus en DD Dance Studio treden samen op tijdens grote opening Porteum

Met een spetterend spektakel is Porteum, de gloednieuwe onderwijscampus in Lelystad, op vrijdag 8 oktober officieel geopend. Kubus en DD Dance Studio gaven samen een dansoptreden.

Kubus en DD Dance Studio kregen van Porteum als thema drie dromen. Zij maakten speciaal voor de opening van de campus een choreografie. Die bestond uit verschillende dansstijlen zoals streetdance, hiphop, sierlijk ballet en moderne bewegingen. In de laatste, gezamenlijke einddans waren de dansers van DD Dance Studio en Kubus verbonden met elkaar. ‘Dit was superleuk om te maken. Het geeft aan dat iedereen in Porteum één is met elkaar’, blikt Denise Sieberichs Dobber van DD Dance Studio terug.

Ingrid Krabbe, dansdocent bij Kubus over de samenwerking: ‘Het was mooi om samen te oefenen en samen een einddans neer te zetten tijdens de opening.’ Een aantal dansers vond het ook wel spannend. ‘Ik zit daar op school en was daarom erg zenuwachtig om op te treden tijdens zo’n groot spektakel’, zegt Romey.

Als Lelystadse organisaties waren DD Dance Studio en Kubus blij met de rol die zij kregen tijdens de grote opening van Porteum. Een uitstekende stap naar een verdere succesvolle samenwerking. Denise: ‘Wij hebben erg genoten van de samenwerking met de Kubus. We zijn trots op alle kinderen die hebben gedanst.’

Foto: De einddans van DD Dance Studio en Kubus op de opening van de campus. © Fotostudio Wierd